Vágólapra másolva!
Már nagyban zajlanak a munkálatok a Hősök terén és a maraton útvonalán, pl. az Andrássy úton, így alkalmanként útlezárásokra lehet számítani. Már épül például a két torony a Hősök terén és a Kodály köröndön, amelyek között a különleges kábelkamerát tartó kábel feszül majd.

Mint azt Németh Balázs, a világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója elmondta, a viharok miatt többször is le kellett állítani a helyszíneken folyó munkát, így a kivitlezésben mintegy félnapos csúszást jött össze. Ugyanakkor mindenkit megnyugtatott: valamennyi munkálat határidőre el fog készülni, és nem lesz akadálya a világbajnokság utcai versenyeinek hibátlan lebonyolítása előtt.

Németh Balázs kiemelte, az augusztus 19-27. közötti budapesti atlétikai világbajnokság utcai versenyszámai, azaz a maratonfutó számok, illetve a gyalogló versenyek ingyenesen tekinthetők meg, sőt, a kijelölt pálya mentén számos program is várja az érdeklődőket.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.