Afrika hőse újraértelmezte a 200 méteres síkfutást Budapesten

Horizontal
(From L to R) Comoros' Hachim Maaroufou, Botswana's Letsile Tebogo, Australia's Aidan Murphy and Liberia's Joseph Fahnbulleh compete in the men's 200m heats during the World Athletics Championships at the National Athletics Centre in Budapest on August 23, 2023. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A 100 méteren Afrika történetének első világbajnoki (ezüst)érmét szerző Letsile Tebogo magabiztosan nyerte meg az előfutamát a 200 méteres síkfutásban, majd lendületből továbbsprintelt, keresztül a vegyes zónán, egy légkondicionált helyre.

A szerda délelőtti programot minden korábbinál nagyobb hőségben rendezték meg a budapesti atlétikai világbajnokságon, amely több atlétát is megviselt.

Tebogo is minden bizonnyal közéjük tartozott, ugyanis miután 20,22 másodperces idővel megnyerte az előfutamát (és ezzel bejutott az elődöntőbe), a 20 éves botswanai sprinter nem állt meg. Sőt, szinte fékezés nélkül fordult oldalra és robogott át azonnal a vegyes zónán. Ezzel ugyan jó 250 métert futott 200 helyett, de így mielőtt az újságírók észbe kaphattak volna, Tebogo már el is tűnhetett egy zárt, klimatizált helyiségben.

Tebogo legközelebb csütörtök este lép pályára, a 200 méter elődöntőjében.

A budapesti atlétikai világbajnokság szerdán 19:00-tól, az esti programban összesen 4 magyar atléta szereplésével és 4 döntővel folytatódik a Nemzeti Atlétikai Központban.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.