Elúszott a döntő a sokat hibázó pólóválogatottnak

női vízilabda, Szûcs Gabriella, london 2012
Vágólapra másolva!
A csoportkör után az elődöntőben is kikapott Spanyolországtól a magyar nőivízilabda-válogatott a londoni olimpián. Merész András csapata végig csak futott az eredmény után, a döntő helyzetekben hibázott, így a bronzéremért játszhat majd Ausztráliával.
Vágólapra másolva!

A meccs percről percre

Olimpiai nőivízilabda-torna, elődöntő:
Magyarország - Spanyolország 9-10 (1-2, 4-5, 2-2, 2-1)
a magyar góldobók
: Szűcs 2, Antal 2, Drávucz 2, Keszthelyi, Bujka, Czigány

A magyar nőivízilabda-válogatott Peking után Londonban is eljutott az elődöntőbe, pedig a két olimpia között eltelt négy évben nagyon átalakult a csapat. Merész András mostani keretében rengeteg olyan fiatal található, aki még hosszú évek múlva is válogatott lehet, és a magyar csapatnál csak éppen elődöntőbeli ellenfele, a spanyol fiatalabb az olimpiai résztvevők közül.

Merész azt mondta még az oroszok elleni negyeddöntő előtt, hogy a spanyolokat a magyar válogatott tudja megállítani, és mivel az elődöntőben egymásba futott a két csapat, kíváncsian vártuk, bejön-e a kapitány jóslata. A két csapat az idén négyszer találkozott egymással tétmeccsen, kettőt mi, kettőt ők nyertek, a legutolsó meccset éppen Londonban, a csoportkörben vívták a felek, akkor 13-11-es spanyol siker született.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
A galériáért kattintson a képre!

Ahogy a csoportkörben játszott meccsen, ismét rengeteg kiállítást fújtak a bírók, az első nyolc percben a magyar csapat háromszor, a spanyol négyszer került emberelőnybe, és a spanyolok épp annyival dobtak több gólt, amennyivel többször kaptak fórt. Sajnos a spanyolok a második negyedet is jobban kezdték, Espar egy emberelőnyt, Meseguer egy figyelmetlenséget használt ki, Merész pedig időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben.

Szűcsnek használtak az edzői jótanácsok, mert két szép góllal jelentkezett, de a spanyolok továbbra is jól értékesítették az előnyöket, ráadásul kétszer távolról is nagyon meglepték Bolonyait. Merész András kapust cserélt, Gangl jött a semmit nem védő Bolonyai helyére. Bár 3-7-es állásnál nagyon távolinak tűnt a döntő, a lányok nem adták fel, és Antal ötösével, valamint Keszthelyi kapufás góljával a félidőre sikerült kettőre faragni a hátrányt.

Bujka sapka nélkül is bevarrta a harmadik negyed elején, ezzel feljöttünk egy gólra, de Tarrago sajnos gyorsan válaszolt rá, majd Czigány kapkodott el egy előnyt, amikor az oldalhálóba tüzelt. A csapat segítségére legrutinosabb tagja, Drávucz sietett, aki könyörtelenül besimította a labdát a jobb felsőbe, majd mutatta a spanyol kapusnak, hogy nézzen az eredményjelzőre, 8-7-es spanyol vezetést láthatott.

A 22. percben már az egyenlítésért támadhatott a csapat, Bujka lövését azonban blokkolták, a túloldalon pedig nem ment ki senki a negyedik gólját jegyző Esparra. Az utolsó nyolc percet kétgólos hátrányban kezdte a hatalmas szívvel küzdő magyar csapat, amely sajnos sokat hibázott, az előnyöknél például hol egy blokkban elhaló lövés, hol egy pocsék passz miatt bosszankodhattunk.

Sajnos a döntő helyzetekben a spanyolok nem remegtek meg, García például négy perccel a vége előtt Gangl hóna alatt lőtte el a labdát, és ezzel ismét hárommal vezettek a spanyolok. Drávucz góljával még közelebb lopózott a válogatott, de a bírók érthetetlen módon belefújtak egy félpályánál lévő magyar támadásba, majd egy kiállítással toldották ezt meg.

Nem rajtuk múlt persze, sajnos a négygólos hátrány sok volt, és bár volt esélye a csapatnak még onnan is visszajönni, a legrosszabbkor remegtek meg a kezek. A 10-9-es vereséggel a magyar csapat a bronzért játszhat Ausztrália ellen csütörtökön, magyar idő szerint 19.40-kor.

Forrás: AFP/Adek Berry
A galériáért kattintson a képre!