Csütörtökön döntenek Kovács doppingügyében

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) illetékes testülete a szerda esti meghallgatást követően csütörtökön teszi közzé, milyen döntést hozott Kovács Zoltán ügyében. A súlyemelő, aki a 105 kg-osok keddi versenyétől az első szakítása után sérülés miatt visszalépett, szerda hajnalban - Fazekas Róberthez hasonlóan - elégséges minta adása nélkül távozott a doppingvizsgálatról.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú


"Azonnal a faluban található poliklinikára vittük a versenyzőt, ahol már nem voltak ott az ellenőrök, ezért nyolc órára visszarendelték. Amikor nyolckor orvosával megjelent, megint nem vettek tőle mintát, azt mondták, jöjjön 11 órára. Akkor ismét megjelent orvosával, de mintavételre megint nem került sor" - tájékoztatta az MTI-t Molnár, hozzátéve, hogy a versenyzőt végül is a NOB szerda késő délutánra berendelte.



"Nem érzékeltünk rosszindulatot, ellenséges magatartást a meghallgatáson, de biztos vagyok benne, holnap nem fogják azt mondani a NOB részéről, hogy elnézést, tévedtünk, hanem elmarasztalják Zolit. Magyarul: eltiltják, még az is lehet, hogy két évre, nem azon a címen, hogy doppingolt, nem tiltott szerek használatáért, hanem a hivatalos formula szerint a doppingszabályok be nem tartása miatt. Ugyanakkor bízom benne, nem zárják ki őt az olimpiáról, nem küldik haza, s nem tiltják el a jövőbeli olimpiai szerepléstől" - mondta Dolovai Tamás szerda este.