Dél-amerikai döntő lesz a férfiak focitornáján

Vágólapra másolva!
Argentína és Paraguay találkozik a férfiak olimpiai futballtornájának döntőjében, miután előbbi 3-0-ra verte Olaszországot, míg utóbbi megállította a torna meglepetéscsapatát, Irakot.
Vágólapra másolva!

Fórum: Friss eredmények, elemzések; avagy HAJRÁ MAGYAROK!!!

Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.
Baróti Lajos

Az összes interjú


Az olaszok kezdtek jobban, Gilardino lövésénél kapaszkodnia kellett Lux kapusnak. A Copa Americán ezüstérmet szerző argentinok pontosabban céloztak, egy jobboldali beadást Ferrari elvétett, nem úgy Tevez, aki a tizenegyespont tájékáról bevette Pelizzoli hálóját, ezzel hetedik gólját szerezte a tornán. Pirlo szabadrúgása jelenthetett volna komolyabb veszélyt a gauchók kapujára, de a Milan középpályása mellélőtt, ezzel 1-0-s előnnyel tértek pihenőre a csapatok.



A másik mérkőzésen Paraguay a hihetetlen menetelést produkáló Irakkal találkozott, és megállítota a torna meglepetéscsapatát. Cardozo az első félidőben kétszer is beköszönt, majd a 68. minutumban Bareiro még simábbá tette a paraguayi győzelmet. A végén Razzaq még szépített, de ezzel csak kozmetikázott az eredményen, Irak azonban így sem szégyenkezhet, a semmiből jutott el az olimpiai elődöntőig.

elődöntő:
Argentína - Olaszország 3-0 (1-0)
gól:
Tevez (16.), L. Gonzalez (69.), M. Gonzalez (84.)

Paraguay - Irak 3-1 (2-0)
gól:
Cardozo (17., 34.), Bareiro (68.), illetve Razzaq (83.)