Dél-amerikai focidöntő is kialakulhat Athénban

Vágólapra másolva!
Közeledik a végkifejlet az olimpiai futballtornán, és az elődöntő szereplői között három csapat kiléte tulajdonképpen nem meglepetés: előzetesen az olaszoktól, az argentinoktól és a paraguayiaktól is jó szereplést vártak. Az, hogy Irak is ott van a legjobb négy között, viszont hatalmas szenzáció, és az ázsiaiak a másik három gárda közül a leggyengébbet kapták ellenfelül.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú




A másik elődöntőben valódi rangadóra kerül sor, egy Olaszország-Argentína találkozó minden szinten igazi derbinek számít. Érdekesség, hogy a két ország képviselői nagy torna elődöntőjében utoljára 1990-ben találkoztak, amikor az olaszországi világbajnokságon az argentinok tizenegyessel mentek tovább. A taljánok viszont szívesebben emlékeznek az 1982-es mundiálra, amikor a későbbi vb-győztes squadra azzurrában ott volt a jelenlegi szakvezető, Claudio Gentile is. A tréner a meccs előtt kijelentette, hogy tisztelik az argentinokat, de egyáltalán nem tartanak tőlük, és véleménye szerint ugyanannyi esélyük van a győzelemre, mint az ellenfélnek.

A kezdő tizenegyet illetően minden bizonnyal visszatér a gárdába az eltiltását letöltő középpályás, De Rossi, és Gentile mester még nem döntötte el, hogy Palombónak vagy Donadelnek adjon játéklehetőséget. A gauchók eddig ellenállhatatlanul szerepeltek az olimpián, mindegyik meccsüket megnyerték, még csak gólt sem kaptak. Náluk szerepel a góllövőlista éllovasa, Carlos Tévez, és mind a négy találkozón ugyanazzal a kezdő tizeneggyel léptek pályára. Erre most is megvan az esély, de még nem biztos, hogy így alakul, hiszen a védő Gabriel Heinze nem teljesen egészséges: amennyiben nem tudja vállalni a játékot, úgy Nicolas Burdissót teheti be a csapatba Bielsa mester.