A németeket is megszórta a pólóválogatott

Vágólapra másolva!
A spanyolok után a németeket is legyőzte a magyar férfivízilabda-válogatott az Unicum-kupán: a nemzetközi torna második napján 15-8-ra nyert Kemény Dénes legénysége, és mivel a másik mérkőzésen döntetlen született, így az utolsó fordulótól függetlenül tornagyőztes.
Vágólapra másolva!

Unicum Kupa, 2. nap:
Magyarország - Németország 15-8 (3-2, 4-2, 3-1, 5-3)
gól:
Kásás, Biros 3-3, Benedek, Madaras 2-2, Fodor, Vári, Molnár, Steinmetz Á., Kiss G. 1-1, illetve Politze 3, Nossek, Schertwitis 2-2, Weissinger 1

A statisztikák szerint a 114. magyar-német pólómeccsnek adott helyet szombaton a Hajós Alfréd uszoda 50-es nyitott medencéje, s a számokból következő kérdés az lehetett, megszerzi-e a 75., ha úgy tetszik jubileumi győzelmét a magyar válogatott az egykor szebb napokat látott, bár most újból feljövőben lévő német póló képviselőivel szemben.

Az igenlő válaszhoz sokáig csak a legutóbbi meccs végeredménye ígért "garanciát" (tavaly a Kemény-csapat 7-5-re nyert egy balatonfűzfői találkozón), mert a mostani összecsapást a vendégek pillanatai vezették be, akik a vezetést is megszerezték a 3. percben.

Mi több, megduplázták előnyüket, ám mielőtt tovább szaporodtak volna a gondok, Kásás módosított, előbb büntetőből, majd emberelőnyből is bevéve az ex-szovjet kapus, Tchigir hálóját. A (pólós) világ rendjét pedig Fodor állította helyre 17 másodperccel a nyitó negyed vége előtt (3-2).

Forrás: [origo]

A második 7 perc elején újra bosszankodhatott a magyar tábor, hiszen ez a negyed is két német találattal indult. Ki más, mint Kásás egyenlített, aztán Biros lőtte ki mesterien a bal alsó sarkot, majd Madaras balkezes varázslatával első ízben lett kétgólos az előny. A gólszépségversenyben viszont Vári jobb felsőbe pattintott bombája vitte el a pálmát (7-4).

A harmadik játékrészből 25 másodperc pergett le, amikor Molnár centerezett hatásosan, később centertársa, Steinmetz Ádám "posztidegen", ám annál parádésabb gólt lőtt, Biros pedig előbb akcióból, aztán az záró játékrész elején büntetőből köszönt be.

Kiss G. ugyancsak 4 méteresből szerzett góllal iratkozott fel az eredményjelzőre, s a csapatkapitány Benedeknek is megszűnhetett a hiányérzete egy pompás megoldás nyomán (13-7). Ugyanő volt a következő támadás "ítéletvégrehajtója" is (14-8), a "balos sorozat" folytatásáról, egyszersmind a végeredményről pedig megúszás után Madaras gondoskodott (15-8).

Könnyed játékkal diadalmaskodott az elején még vitézkedő, a nagyobb tudás előtt azonban utóbb meghajolni kénytelen német nemzeti együttes felett a magyar válogatott, amely vasárnap délelőtt (kezdés: 10.40 óra), két magabiztos győzelemmel a háta mögött szállhat vízbe a görögök ellen, egy tétnélküli mérkőzésen.

További eredmény:
Spanyolország - Görögország 6-6 (1-2, 1-1, 2-3, 2-0)

Az állás: 1.Magyarország 4 pont (már tornagyőztes), 2. Németország 2, 3. Görögország 1 (13-16), 4. Spanyolország 1 (7-15)

A vasárnapi program:
Németország - Spanyolország 9.30 ó
Magyarország - Görögország 10.40