Vágólapra másolva!
Az angol második vonalban szereplő Wolverhampton menedzsere, Mick McCarthy kijelentette: Rósa Dénest nagyon jó játékosnak tartja, de nem illik bele csapata játékstílusába, ezért idén sem számíthat sok jóra a 30 esztendős középpályás - minden bizonnyal kölcsönben folytatja majd egy alsóbb osztályú együttesben.

A szebb napokat is megélt, 30 éves magyar légióst még Glenn Hoddle vitte Angliába, s az elmúlt szezon nagy részében sérüléssel bajlódott. Nyáron átadólistára tették, de nem talált magának új klubot Rósa, aki 2006 áprilisa óta nem játszott bajnoki találkozót a Wolves színeiben, s McCarthy idén sem számít a 10-szeres válogatott játékos szolgálataira.

"Ha valaki vinni akarja, megnézzük, mit tehetünk, hiszen természetesen Dénes játszani szeretne. Ő egy szeretetre méltó ember, nagyon keményen tréningezik, s a Morecambe elleni Ligakupa-meccsen jól is játszott" - idézte McCarthyt a sportinglife.com.

De akkor miért nem kap lehetőséget a futballista? A 24 csapatos Championshipben hatodik helyen álló gárda menedzsere bevallotta: "Egyszerűen nem illik bele a stílusa a játékrendszerünkbe. S ezzel nem kritizálni akarom, hiszen remek képességekkel rendelkezik, és be is tenném a csapatba, ha szükségünk lenne erre."

Forrás: EPA

Szép emlékek: Rósa (j) tízszer magára ölthette a válogatott mezt

Rósa a Birmingham Mailnek beszélt felemás érzéseiről: "Játszottam pár meccset a tartalékcsapatban, és rá kellett döbbennem, nagyon nehéz dolgom van a Wolvesnál, amelynek rendkívül erős a kerete. Megállás nélkül, keményen készülök, mivel játszani szeretnék, de úgy vélem, a legjobb, amit remélhetek, hogy egy másik angol csapat kölcsönszerződést kínál."

A futballista, mielőtt Angliába igazolt, Magyarországon megfordult a Győr, a Dunaferr, az Újpest és a Ferencváros együtteseiben is, tavaly a Wolverhampton a harmadik ligás Cheltenhamnek adta kölcsön.

Rósa ezúttal sem adná ennél alább, de ha lehet, a Cheltenhamnél erősebb gárdát szeretne erősíteni. "Boldogan mennék a League 1-be is, ám jó lenne egy minél jobb, lehetőleg nagy terveket szövögető csapatot találni. Szeretnék Angliában maradni, mert nagyon szeretem az itteni labdarúgást, ám be kell látnom, nem vagyok könnyű helyzetben, hiszen nagyon sokáig nem léptem pályára."