Vágólapra másolva!
Két autóval és legalább egy magyar versenyzővel ismét a túraautó-világkupában indul a Zengő Motorsport. A magyar csapat a Cupra vadonatúj autóját használja majd.

Michelisz Norbert és Tassi Attila után újabb magyar versenyző, Boldizs Bence csatlakozik a Túraautó-világkupa (WTCR) mezőnyéhez a 2020-as szezon során. A 22 esztendős pilóta a Zengő Motorsport színeiben áll rajthoz a vadonatúj Cupra Leon Competición volánja mögött.

A WTCR a koronavírus miatt törölte az ázsiai fordulóit, így az idén lényegében Európa-bajnokságként rendezik meg. A logisztikával kapcsolatos költségek csökkenése nagy segítség a magyar csapatnak, ami Micheliszből az egykori privát értékelés győztesét faragta, azóta viszont nem tudott hasonló sikereket elérni.

A Zengő Motorsport tavaly Tenke Tamással a TCR Europe-ban versenyzett Forrás: TCR Europe

Boldizs korábban futamokat nyert a Suzuki Swiftekkel rendezett Hankook Racer Cup márkakupában, tavaly pedig a ralikrossz-versenyeken próbált szerencsét, a magyar bajnokság 2. helyezettje lett.

– idézte Boldizst a WTCR hivatalos weboldala. – Az első évben az első néhány versenyen a legfontosabb az lesz, hogy a lehető legtöbbet tanuljak. A Hungaroringet és a Slovakia Ringet ismerem, de a többi pályán nem jártam még.”

Zengő Zoltán csapata ismét a túraautózás legmagasabb kategóriájában indul Forrás: Farkas Péter (Origo)

Zengő Zoltán csapattulajdonos is a tapasztalatszerzés jelentőségét emelte ki, de remélte, hogy Bencével nagy sikereket érhetnek el. Úgy vélte, sok tehetséges magyar pilóta van, Boldizs révén szerény, szorgalmas és lelkes versenyzőre találtak.

„Szeretnénk neki a lehető legtöbb tesztlehetőséget biztosítani, a mérnökeink készek bevetni azt a sok gigabájtnyi adatot, amit az elmúlt években gyűjtöttünk, hogy segítsük Bencét ezen a nehéz úton. Egy teljes tesztnapot teljesítettünk már, Bence ekkor nyolc, egyenként 30 perces etapot futott versenykörülmények között, és az eredmények ígéretesen alakultak. Ő volt az egyik leggyorsabb azzal az autóval. Közben szimulátor-bajnokságban is indul a mérnökeink támogatásával.”

Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy ki vezeti majd a másik Cuprát a Zengő Motorsportnál, de a csapatfőnöke azt ígérte, tapasztalt és tehetséges versenyző lesz, aki meglepi majd a magyar szurkolókat.