Vágólapra másolva!
A Comtoyou Racing színeiben, de Cupra helyett Audival folytatja a versenyzést Tom Coronel a WTCR mezőnyében. A holland fenegyerek az idén az 500. túraautó-versenyére készül.

Pályafutása 31. szezonját új autóval, de változatlan csapattal kezdi Tom Coronel, a túraautó-világkupa (WTCR) egyik legismertebb versenyzője. A holland pilóta marad a Comtoyou Racing kötelékében, autója színösszeállítása is változatlan lesz 2020-ban, a márkája viszont megváltozik, mert az eddigi Cupra helyett Audi RS 3 LMS-sel indul.

„Számomra fontos, hogy hosszabb időt töltsek egy csapattal. Tavaly a Comtoyou Racinggel jól passzoltunk egymáshoz, mindkét fél számára kellemes volt az együttműködés, most pedig Audira váltottunk. A csapatnak már van tapasztalata ezzel a márkával és nekem sem teljesen új az Audi, hiszen 2001-ben már versenyeztem Audival a Le Mans-i 24 órás versenyen” – nyilatkozta Coronel.

Változatlan színekben pompázik Coronel Audija Forrás: Audi Communications Motorsport

A 47 esztendős pilóta az RS 3-ast is vezette már versenykörülmények között a tavalyi TCR Spa 500-on, ekkor kezdődött a márka és a sportoló közeledése. Noha a német versenyautó kevésbé ismert Coronel számára, a műszaki alapjai átfedésben vannak a Cuprával, és a holland versenyző is várakozásokkal tekint a szezon elébe.

– árulta el. – Sok szempontból más [mint a Cupra volt], de mindent összevetve jó érzést ad. Azt is tudjuk, hogy lesz még egy tesztünk az első versenyhétvége előtt, hogy finomhangoljuk az autót” – utalt az egyelőre elhalasztott kollektív tesztre, amit a promóter ígérete szerint az idénynyitó előtt bepótolnak valamikor.

Coronel a túraautózás egyik nagy öregje, a 31. szezonját az idén a 31-es rajtszámmal ünnepli. Elárulta, kiértékelte az eddigi pályafutását, és az ETCC, WTCC, valamint a TCR Europe-versenyeivel együtt eddig 413 nemzetközi szintű túraautó-versenyen indult, de ha a nemzeti bajnokságokat is figyelembe veszi, akkor 484 versenynél tart. Ennek következtében

Coronel 2020-ban várhatóan eléri pályafutása 500. rajtját.

„Nincs senki más, aki ilyen sokáig versenyzett ebben a bajnokságban – utalt a WTCR-re és a jogelődjeire. – Mivel az idén 20 WTCR-futamot terveznek, az idén bizonyosan túllépem az 500 túraautó-versenyt. Ez egyedülálló tett, amit alkalomhoz illően fogunk megünnepelni!” – jelentette ki Coronel.