Társoldalunk:

A halott WTCR-es szerelő családja kérte a csapatot, hogy versenyezzenek

2019.07.07. 19:37

Érzelmes sajtótájékoztatót tartottak a túraautó-világkupa Vila Real-i főfutamának dobogósai. A győztes helyi kedvenc Tiago Monteiro, a második helyezett Yann Ehrlacher és a harmadikként célba érő Yvan Muller egyaránt a Cyan Racing szombaton este tragikus váratlansággal elhunyt 21 éves csapattagja emlékére ajánlotta a pódiumot. 

„Az, hogy mi most itt ülünk, hogy az unokaöcsémmel, Yannal együtt dobogóra tudtunk állni, az a válasz a tragédiára, ami este történt. Amikor éjfélkor megtudtuk a tragikus hírt, egyszerűen fogalmunk sem volt, hogy mit tegyünk, hogy hogyan lehet, egyáltalán kell-e ilyenkor tovább dolgozni. Kevin családja azonban arra kért minket, menjünk, csináljuk, versenyezzünk”– mondta az újságíróknak a harmadik helyezett Yvan Muller. 

A győztes Tiago Monteiro arról beszélt, milyen nehéz volt a történtek után autóba ülni, épp ezért nem volt kérdés számára, hogy majdnem halálos balesetéből való felépülése utáni első győzelmét a Cyan Racing elhunyt szerelőjének ajánlja. 

Tiago Monteiro újra a csúcson, miközben nagyon is a földön járForrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

Érzelmes és szintén komplikált pillanatokról beszélt Yann Ehrlacher is, akit szemmel láthatóan nagyon megviseltek a történtek. Már az időmérő után is a könnyeivel küszködve válaszolt az újságíróknak, a sajtótájékoztatón is csak szűkszavúan csatlakozott az előtte szólókhoz.