Vágólapra másolva!
Kiss Norbert, kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző 2019-ben is az Origón vezetett blogjában számol be a versenyhétvégékkel kapcsolatos érdekességekről. Most, a szezonnyitó misanói forduló előtt arról, hogy hogyan telt a téli szünet és mire számít az olaszországi hétvégén.

Nagy izgalommal indultunk neki most ennek a hétvégének, hiszen a téli szünet legnagyobb változása volt, hogy már nem Németországban, hanem itthon, Kecskeméten készítettük fel a versenykamionokat, és ez egész szezonban így lesz. Maradtam ugyanúgy a Tankpool24 versenyzője, de a német szakemberekhez csatlakozott korábbi mérnököm, Bakó Csaba és másik három kiváló magyar szerelő is. A németekkel együtt döntöttünk úgy, hogy idén Magyarországon lesz a versenyek közötti szerviz, erről korábban az Origón is olvashattak.

Próbáltunk körültekintően felkészülni mindenre csapatszinten is, és én mint versenyző is. Örülök, nagyon örülök, hogy kezdődik a szezon, hosszú volt ez a téli szünet, vártam nagyon, hogy végre menjünk versenyezni. Remélem a jó teljesítményt, ahogyan mindig is, de nincsenek nagy elvárásaim. Szinte biztos, hogy a szezonnyitó fordulón még nem fogunk bajnoki címért küzdeni, a hosszútávú tervek viszont tetszenek és izgalmasak, abban is biztos vagyok, hogy kihozzuk majd a maximumot az autóból.

Vannak tanulságai az elmúlt szezonnak, tavaly például pont Misanóban hibáztunk egy nagyot, amikor az otthoni mérlegre hagyatkozva, abban a tudatban vittük hivatalos mérlegelésre a kamiont, hogy a tömege megfelel az előírásoknak. Tévedtünk, mert máshogy mért a mi mérlegünk, meg is ittuk ennek a levét a komoly büntetéssel. Ebből tanulva idén abszolút körültekintőek leszünk: már pénteken ráállunk a hivatalos mérlegre, hogy ellenőrizzük az autó súlyát, nehogy hiba legyen, ha pedig változtatni kell, akkor legyen időnk.

A mezőnyben nincs túl nagy változás, az elejében az első 8-10 versenyző nagyjából ugyanaz, akikkel eddig is csatáztunk, közülük kerülhet ki idén is a bajnok, és remélem, hogy én is bele tudok majd szólni a dolgok folyásába.

Sűrű lesz a szezon, nem is csak a kamion-Eb futamai, hanem a Forma-1 miatt is, melyben idén új szerepkörben, szakkommentátorként is feltűnök majd. A saját versenyemmel kell most foglalkoznom ezen a hétvégén, ezért a Monacói Nagydíjat csak érintőlegesen tudom figyelni, de jövő héten pótolni fogom.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hamarosan következik a Belga Nagydíj Nézitek? #forma1 #mtva #m4sport

Norbert Kiss (@drivernorbi) által megosztott bejegyzés,

Nagy változás számomra, hogy szakkommentátor leszek. Tudom, hogy nem vagyok született szakkommentátor, mert ez külön szakma és nekem nem ez a szakmám, nem tanultam, nem erre készültem gyerekkorom óta. Tudom, hogy biztosan nem én beszélek a legszebben, és akiknek ez nem tetszik, azoktól előre elnézést kérek. Azt viszont tudom, hogy tapasztalatunkkal, tudásunkkal hozzá fogunk tenni ahhoz, hogy még jobban érthető legyen a nézők számára, hogy mi történik a pályán, a Forma-1 technikai és versenyzői oldalához is hozzá tudunk szólni, segíthetünk megfejteni, mi játszódik le a csapatokban, versenyzőkben. Szakmailag érdekes lesz, hangulatilag elsőre talán nem biztos, de dolgozunk rajta, hogy szórakoztatók is legyünk. Szeretem az új kihívásokat, és ahogyan a pályán, úgy a közvetítések alatt is a tőlem telhető legjobbat fogom nyújtani.

Kiss Norbert (balra) szakkommentátorként is feltűnik majd a F1-es közvetítéseken Forrás: Boxutca

A kamion-Eb hétvégi, misanói időterve:

május 25., szombat:

09.00 - első szabadedzés

10.50 - második szabadedzés

12.45 - időmérő

13.00 - superpole (az időmérő 10 leggyorsabbja jut tovább)

15.00 - első futam

17.30 - második futam

május 26., vasárnap:

09.15 - warm up

10.30 - időmérő

10.45 - superpole

13.10 - harmadik futam

15.20 - negyedik futam