Vágólapra másolva!
Jó formában kezdte a túraautó-világkupa szlovákiai hétvégéjét Michelisz Norbert. A BRC Team Racing versenyzője majdnem új körrekorddal nyitott a Szlovákia Ringen az első szabadedzésen. Csapattársa, Gabriele Tarquini tavaly 2.09.312-t futott az időmérőn, versenyben pedig 2.11.061 volt a tavalyi világkupagyőztes és egyben a mezőny legjobb ideje. A második szabadedzésre visszaesett a magyar közönségkedvenc, de az időmérőn még mindig lehet javítani.

Hideg, szeles időben, rögtön az első szabadedzés elején futotta meg 2.11.012-es idejét Michelisz Norbert, ezt az időt a háromnegyedórás etap végén sem tudta megjavítani senki. Legközelebb a Romeo Ferraris csapat Alfa Romeójával versenyző kínai Ma Qinghua állt hozzá 2.11.045-ös köridejével. Harmadik helyen Tom Coronel végzett a Comtoyou Cuprájával. A mezőny másik magyarja, Tassi Attila a tizenhetedik időt autózta.

A Hungaroringen két hete pole pozíciót és a főfutamon második helyet szerző Michelisz a szabadedzés után azt mondta, már a kivezető körön magabiztosnak érezte magát az autóban. "A szabadedzéseken általában mindenki benne hagy egy kicsit az első körökben, de nekem már a legelső nagyon jól sikerült.

Egy ilyen szoros mezőnyben így pedig könnyen ki lehet csúszni az élbolyból, de még nagyon a hétvége elején vagyunk" - foglalta össze a magyar versenyző a szabadedzésen történteket a helyszínen.

A második szabadedzésre sajnos elfogyott Michelisz lendülete, a Hyundai azonban erős tudott maradni: a koreai márkát hajtó Nicky Catsburg nyerte meg a csöpögő esőben kezdődő FP2-t, 2.10.373-as köridővel. Mögötte Tom Coronel és Aurelien Panis volt az első három sorrendje. Michelisz 2.11.198-as ideje csak a kilencedik helyre volt elég. Tassi Attila a 23. lett.

A súlykompenzációs rendszer szlovákiaringi életbe lépése a harmadik körre átrendezheti az erőviszonyokat. A Hyundaiok ugyanis - az első két hétvége teljesítménye alapján - 30 kg-os könnyítést kapnak. A Hondák és a Lynk & Co 03 TCR-ek lesznek a mezőnyben a legnehezebbek, az Alfa Romeók pedig a legkönnyebbek.

Michelisz Norbert korábban elmondta, második hazai versenyének tartja a szlovákiai hétvégét. A dunaszerdahelyi pálya közelsége miatt ugyanis nagyon sok magyar szurkoló érkezik Magyarországról, valamint a helyiek közül is rengetegen biztatják a népszerű magyar versenyzőt.

A rendhagyó időrend miatt szombaton nem lesz WTCR-esemény a pályán, mert a Motoros Endurance Világbajnokság versenyét rendezik.

A túraautó-világkupa szlovákiai menetrendje:

Péntek

13.45 - első időmérő

16.40 - második időmérő

Vasárnap

10.45 - első futam

15.15 - második futam

16.45 - harmadik futam