Ötödik hely is elég volt a hatodik világbajnoki címhez

auto-rally Horizontal
Ford driver Sebastien Ogier of France (R) and co-driver Julien Ingrassia (L) celebrate after winning their sixth world rally title after finishing fifth on the final day of the World Rally Championship (WRC) Rally Australia near Coffs Harbour on November 18, 2018. (Photo by WILLIAM WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Sébastien Ogier megvédte címét, és sorozatban hatodszor nyerte meg a rali-világbajnokságot. Az ausztráliai szezonzárón vasárnap a finn Jari-Matti Latvala győzött.

A Forddal versenyző, 34 éves Ogier az utolsó előtti viadalt követően, Katalóniában vette át a vezetést a belga Thierry Neuville-től, ezúttal pedig az ötödik hely is elég volt neki a végső sikerhez, mivel legfőbb riválisai közül Neuville és az észt Ott Tänak is kiesett.

Sebastien Ogier of France (j) és navigátora, Julien Ingrassia ünnepli az újabb vb-elsőséget Forrás: AFP/William West

A rekordot Sébastien Loeb tartja kilenc vb-címmel, aki 2004 és 2012 között volt egyeduralkodó a raliban, így az utóbbi 15 évben rendre francia diadallal fejeződött be az idény.

Ogier jövőre visszatér a Citroänhez, és saját bevallása szerint az a célja, hogy három különböző gyártóval is világbajnok legyen. Ez eddig csak a finn Juha Kankkunennek sikerült, aki 1986-ban Peugeot-val, 1987-ben és 1991-ben Lanciával, 1993-ban pedig Toyotával nyert.

Eredmények (24 gyorsasági szakasz alapján):
1. Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila (finn, Toyota Yaris) 2:59:52 óra
2. Hayden Paddon, Sebastian Marshall (új-zélandi, brit, Hyundai i20) 32,5 mp hátrány
3. Mads Ostberg, Torstein Eriksen (norvég, Citroe:n C3) 52,2 mp h.
...5. Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (francia, Ford Fiesta) 2:30,9 p h.