A koronavírus miatt nézők nélküli MMA-gálát rendeznek Szingapúrban

UFC 238 Cejudo v Moraes GettyImageRank3 SPORT MARTIAL ARTS ultimate fighting championship chicago - illinois chicago
CHICAGO, IL - JUNE 08: General view of the UFC 238 octagon at United Center on June 8, 2019 in Chicago, Illinois. Rey Del Rio/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A világ második legnagyobb MMA-szervezete, a szingapúri ONE Championship vezetői úgy döntöttek, hogy megtartják a városállamba február 28-ra kiírt gálát, de azon a koronavírus miatt csak a harcosok vehetnek részt, nézőket nem engednek be a sportcsarnokba.

A február 28-ra kiírt esemény egészen biztosan rendhagyó lesz nem csak a ONE, hanem az egész MMA-világ történetében, ugyanis a Singapoor Indoor Stadium lelátóin egyetlen szurkoló sem lesz, így fogják lebonyolítani a teljes gálát, amelyre persze már elővételben eladták az összes jegyet.

Chatri Sityodtong, a ONE igazgatója a döntést azzal indokolta, hogy a gála törlése visszalépés lett volna a promóció életében, ők pedig inkább előre akarnak nézni, és megmutatni, hogy még a járvány árnyékában is van élet. Ennél is nyomósabb indok lehet azonban, hogy gála közvetítési jogait már több mint 150 országba adta el a szervezet.

A nézőtér lesz üres, nem az oktagon Forrás: AFP/2019 Getty Images/Rey Del Rio

Az esemény főmérkőzése a thaiföldi Stamp Fairtex és az amerikai Janet Todd atomsúlyú (48 kg) címmérkőzése lesz. A ONE azonban ennyire olcsón nem úszta meg, az április 11-re a kínai Csangkungba kiírt gálát törölni kellett, pontosabb új helyszínre vinni, így a korábbi UFC-legenda, a pehelysúlyú övét sorozatban tíz alkalommal megvédő Demetrious Johnos az indonéz fővárosban, Jakartában mérkőzhet meg Adriano Moraesszel.

A járvány a világ legnagyobb ketrecharcos szervezetét, a UFC-t is lépésekre sarkallta, nekik a március 7-i nevadai gálával kellett kicsit bűvészkedniük: hogy biztosan meg lehessen tartani a lengyel Joanna Jedrzeczy és a kínai Zsang Weili mérkőzését, utóbbinak sürgősen el kellett hagynia Kínát, és Abu Dzabiban folytatnia a felkészülését a címmérkőzésre.