Vágólapra másolva!
José Mourinho, a Tottenham Hotspur edzője rendhagyó sajtótájékoztatót tartott csapata vasárnap délutáni Manchester City elleni találkozója előtt. A portugál szakember belebújt az újságírók bőrébe, és feltette magának azokat a kérdéseket, amelyeket valószínűleg amúgy is megkapott volna.

Angliában pénteken éjfélkor zárul az átigazolási piac, így az utolsó órákban bármikor jöhet egy nagy durranás. A Spurs igencsak aktív volt az átigazolási időszakban, hiszen Christian Eriksent eladta az Internek, az angol válogatott Danny Rose-t kölcsönadta a Newcastle-nek. A távozók mellett két komoly érkezője is van a Spursnek: a holland válogatott Steven Bergwijnért 30 millió eurót fizettek a PSV Eindhovennek, míg az argentin Giovani Lo Celsoért 60 milliót a Betisnek.

José Mourinho a BL-ben is bemutatkozik a Tottenham menedzsereként Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Az újságírók ebben az időszakban főleg a lehetséges igazolásokról kérdezik az edzőket. Mourinho elébe ment a dolgoknak, és anélkül, hogy egy kérdést is kapott volna, feltette azokat magának és meg is válaszolta mindet.

Első kérdés: számít még érkezőre az átigazolási piac zárása előtt?
Első válasz: nem
Haladjunk. Második kérdés: elégedett az átigazolásokkal?
Második válasz: igen
Harmadik kérdés: nem akart egy csatárt?

Erre már nem érkezet válasz Mourinhótól, pedig lehet, hogy szüksége lett volna egy támadóra, mert Harry Kane január elején bokasérülést szenvedett, így könnyen lemaradhat az RB Leipzig ellen BL-nyolcaddöntőről.