Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok úszó, Filippo Magnini megmentette egy turista életét Olaszországban. A már visszavonult sportoló egy szardíniai strandon látta meg a vízben bajba jutott embert, és gyorsan a segítségére sietett.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint a férfi a vízbe esett a felfújható hattyúról, amikor hirtelen feltámadt a szél. A tanúk szerint a barátai egyből szóltak a vízimentőknek, de nem ők, hanem a közelben tartózkodó Magnini sietett a férfi segítségére, aki láthatóan nagy bajban volt. A 2004-es olimpián 4X200 méter gyorson bronzérmes úszó gyorsan odaért a fuldoklóhoz.

Magnini a La Gazzetta dello Sportnak elmondta, hogy a férfi megijedt, nem tudott mozogni, és vizet is nyelt. Amikor elértre, nem is tudott beszélni.

Filippo Magnini megmentette egy férfi életét Forrás: NurPhoto/Mattia Gravili/NurPhoto/Mattia Gravili

„Csak azt tettem, amit tennem kellett. Olyan gyorsan úsztam, amennyire csak tudtam, hogy megmentsem az életét. A lényeg, hogy biztonságba került” – árulta el az esetről a korábbi úszó.

Magnini épp a modell párjával, Giorgia Palmasszal nyaralt a szardíniai strandon. A 37 éves úszót egyéként 2018 végén négy évre eltiltották tiltott teljesítménynövelő szer használata miatt. Magnini egyébként soha nem adott pozitív mintát, és tagadja is a bűnösségét.