Vágólapra másolva!
Gian Piero Gasperini elmondása szerint már március elején, a Valencia elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján beteg volt. Az Atalanta akkor 4-3-ra nyert Spanyolországban, az olasz csapat pedig 8-4-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc csapat közé.

„Eléggé megijedtem. A meccs előtti napon már betegnek éreztem magam, a meccs délutánján pedig még rosszabb lett. A meccs utáni két éjszakán alig aludtam" – mondta Gasperini a La Gazzetta dello Sportnak.

„Lázam nem volt, de nagyon gyenge voltam. Az edzőpályánk mellett van egy kórház, kétpercenként mentek el a mentőautók, igazi háborús helyzet volt Bergamóban" – mondta a 62 éves szakember, aki három hétig az edzőkomplexumban lakott, csak utána tért haza Torinóba.

Gian Piero Gasperini érkezik márciusban a valenciai szállásukra Forrás: AFP/Jose Jordan

Gasperini elmondta, elvesztette a szaglását és az ízérzékelését, ami a vírus egyik alapvető tünete. Hiába küldött nekik ételt és pezsgőt egy Michelin-csillagos séf a továbbjutásuk után, úgy érezte, mintha vizet és kenyeret enne.

Az olasz mester ma már jól van, tíz nappal ezelőtt a szerológiai tesztek kimutatták, hogy valóban átesett a víruson, és vannak antitestek a vérében.

A Serie A június 20-án folytatódik, az Atalanta a negyedik helyen áll a bajnokságban.