Társoldalunk:

Rebrov: A kilenc pont előny semmit nem jelent

2020.05.27. 22:53

A Ferencváros 1-0-ra legyőzte idegenben az Újpest csapatát, a rangadó utáni nyilatkozatok pedig két egészen ellentétes irányba mutattak. Míg a győztes zöld-fehérek edzője egyelőre nem foglalkozik a bajnoki címmel, addig a lila-fehérek szakvezetője tudja, hogy a hátra lévő fordulókban a kisés ellen kell, hogy harcoljon. 

„Mindkét félidőben megvoltak a lehetőségeink, hogy megszerezzük a második gólt, de itt mindig nehéz játszani, mert az ellenfelünk edzője nagyon jól felkészítette a csapatát ellenünk. A kilenc pont előny semmit sem jelent, ugyanúgy kell a hátralévő nyolc meccsre is koncentrálni, különösen a következőre. Profi játékosokról beszélünk, meccsről meccsre készülünk" – mondta a találkozó lefújása után Szergej Rebrov, a Ferencváros szakvezetője, aki már a szombati, Puskás Akadémia elleni találkozóra gondolt. 

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

„A játékosaim mindent megtettek, nagyon harcoltak. A kapott gól után feljavult a teljesítményünk, számos nagy helyzetet kidolgoztunk, de a befejezések nem sikerültek. Végig próbálkotunk, nyomást helyeztünk a Ferencvárosra, ami egy ilyen csapat ellen nagyon nehéz. Sajnálom, hogy az elején volt az az egy hiba, de, ha nem lövünk gólt, akkor nem fogunk tudni három pontot szerezni. Semmit nem vethetek a játékosaim szemére, kezdettől jó volt a hozzállásuk, jól játszottak. A továbbiakban is úgy kell játszanunk, mint ma, de muszáj gólokat szereznünk. Mindent meg kell tennünk, hogy pontokat szerezzünk. Mindenkinek ugyanolyan nehéz lesz, hogy három naponta kell meccset játszani" – mondta Nebojsa Vignjevic, az Újpest vezetőedzője, akinek most már a kiesés elkerüléséért kell harcolnia együttesével, miután a lila-fehérek csak egy ponttal előzik meg a már kieső helyen álló ZTE csapatát.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

„Tudom, hogy ezek a gólok milyen fontosak, örülök is neki, és nagy köszönet a csapatnak, mert csapatként nyertük meg ezt a mérkőzést. Nem volt meglepő, hogy az Újpest a mezőnyben fölénk kerekedett, hiszen mi vezettünk, nem bennünket sürgetett az idő, nekik volt fontosabb, hogy támadjanak. Tulajdonképpen ez a tervünk része volt, hogy kivárunk, és a saját hasznunkra fordítjuk ezt – mondta a találkozót eldöntő gólt szerző ferencvárosi csatár, Franck Boli, aki már másodjára szerzett győztes gólt a nagy rivális elleni rangadókon.