A Barcelona még a következő szezon előtt visszaszerezné Neymart

fbl epidemic virus Horizontal
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar celebrates with supporters outside the Parc des Princes stadium, in Paris, on March 11, 2020 after winning the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Borussia Dortmund. - The match between Paris Saint-Germain (PSG) and Borussia Dortmund, is held behind closed doors due to the spread of COVID-19, the novel coronavirus. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona klubvezetése még a következő futballbajnoki szezon előtt meg akarja szerezni mind a brazil Neymart, mind az argentin Lautaro Martínezt - írta csütörtökön a Mundo Deportivo.

A spanyol sportlap szerint a katalán elitalakulat támadósorát akarják jelentősen megerősíteni a PSG brazil ászának és az Internazionale argentin válogatott csatárának szerződtetésével. Az újság a klubelnök Josep Maria Bartomeu hét eleji nyilatkozatát idézi, amely szerint a Barca "hatalmas átigazolásokat" akar nyélbe ütni, "függetlenül a koronavírus terjedésével előállt helyzettől".

Neymar hamarosan újra a Barcelona játékosa lehet Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A 28 éves Neymar már többször értésre adta, hogy Párizsból örömmel térne vissza Barcelonába korábbi csapatához, és a 22 esztendős Martíneznek is vonzerőt jelent, hogy a spanyol gárdában együtt játszhatna honfitársával, a hatszoros aranylabdás Lionel Messivel.

A Sky Sports értesülései szerint a Barcelona bevonná az üzletbe Antoine Griezmannt is. A tavaly nyáron 120 millió euróért szerződtetett francia támadót a transzfer során 100 millió euróra értékelnék, míg Neymar ára ezúttal 150 millió euró lenne. A brazil 2017-ben a rekordot jelentő 222 millió euróért csatlakozott a PSG-hez.

Az igen jelentős pénzmozgással együtt járó transzfer nyélbe ütésénél megoldandó feladatot jelent az a La Ligában élő szabály, amely szerint az Európai Unión kívüli országokból legfeljebb három légióst szerepeltethet bármelyik élvonalbeli spanyol csapat, márpedig a Barcánál elérték a "plafont".

Lautaro Martínez is a Barcához igazolhat Forrás: AFP/Miguel Medina

A Mundo Deportivo szerint ezen úgy segíthetnek, hogy Martínezt a 33 éves uruguayi Luis Suárez helyére hozzák, a támadó középpályások közül pedig a brazil Arthur Melo maradna, s a chilei Arturo Vidal távozna.

Messi - mivel az argentin mellett spanyol állampolgársága is van - európai játékosnak számít.