Gulácsi Péterék otthonában búcsúzhat a tavalyi BL-döntős Tottenham

Horizontal CHAMPIONS LEAGUE FOOTBALL
Tottenham Hotspur's Welsh defender Ben Davies (C) fouls RB Leipzig's Austrian midfielder Konrad Laimer to concede a penalty during the UEFA Champions League round of 16 first Leg football match between Tottenham Hotspur and RB Leipzig at the Tottenham Hotspur Stadium in north London, on February 19, 2020. (Photo by Glyn KIRK / IKIMAGES / AFP)
Vágólapra másolva!
A tavaly döntős Tottenham Hotspur kedvezőtlen helyzetben, egygólos hátránnyal lép pályára a Leipzig otthonában, míg az Atalanta a koronavírus-járvány miatt zártkapus meccsen őrizheti meg háromgólos előnyét Valenciában a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján. Ez a két találkozó jelenti a nyolcaddöntős párharcok visszavágóinak nyitányát.

Jelen állás szerint az egy éve fináléig menetelő Tottenhamtől már az is bravúrnak számítana, ha ezúttal sikerülne bejutnia a legjobb nyolc közé. A február közepi, londoni 0-1-hez hasonlóan ezúttal is igazi csatár nélkül kell felvennie a versenyt Gulácsi Péter és Willi Orbán gárdájával,

Harry Kane és Szon Hung Min ugyanis továbbra is sérült.

Az észak-londoni gárda minden sorozatot figyelembe véve ötmeccses nyeretlenségi szériában van, amely éppen a lipcseiek elleni párharc első találkozójával kezdődött.

Nehéz helyzetben várja a visszavágót José Mourinho csapata Forrás: AFP/Glyn Kirk

- mondta a Spurs játékosa, Dele Alli. - Azt hiszem, az elmúlt szezonok során már többször megmutattuk, milyen erő rejlik a keretünkben. Az eredmények tekintetében nehéz időszakot élünk, de hiszek abban, hogy ezen tudunk fordítani."

A Leipzig szombaton, a Bundesligában 0-0-s döntetlent játszott Wolfsburgban, a házi gólkirály Timo Werner a 60. percben lépett pályára, de ő sem tudott javítani a támadójáték hatékonyságán. A története során először BL-nyolcaddöntős német csapat számára a Tottenham elleni idegenbeli győzelem az év csúcspontját jelentette, miután 2020-ban lejátszott tíz mérkőzéséből mindössze négyet tudott megnyerni.

Az első negyeddöntős szereplésére hajtó Atalanta jelentős előny (4-1) birtokában utazik Valenciába, ahol nem kell tartania a hazai szurkolók nyomásától,

Spanyolországban ugyanis részben azzal próbálják fékezni a koronavírus terjedését, hogy az olasz klubok szereplésekor megtiltják a nézők jelenlétét a stadionokban és a sportcsarnokokban. A jövő szerdai, Barcelona-Napoli BL-találkozó ugyancsak zártkapus lesz.

Az Atalanta megnyugtató előnyt szerzett az első meccsen Forrás: AFP/Vincenzo Pinto

Mivel a járvány jelentősen átalakította az olasz bajnokság menetrendjét, az Atalanta a február közepi "odavágó" óta mindössze egy mérkőzést játszott, március elsején, a Lecce otthonában 7-2-re nyert, és ezzel az idény során már harmadszor szerzett hét gólt egy meccsen. A bergamói együttes 25 bajnokin lőtt 70 találatával a legeredményesebb a Serie A-ban.

Miközben a vendég olaszok kilenc napot készülhettek a valenciai összecsapásra, a hazaiak pénteken 1-1-es döntetlent játszottak az Alavés otthonában a spanyol bajnokságban.

A papírforma az Atalanta továbbjutását ígéri, de az egyelőre bizonytalan, hogy a klub hogyan és hol tudja majd megrendezni a negyeddöntős mérkőzését. A bergamói együttes a milánói San Siro Stadionban játssza európai kupamérkőzéseit, jelenleg azonban a vírus miatt mindkét várost rendkívüli egészségügyi készültség alá vonták.

A keddi program, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
21.00: Valencia (spanyol)-Atalanta (olasz) (az első mérkőzésen: 1-4)
21.00. RB Leipzig (német)-Tottenham Hotspur (angol) (1-0)