Vágólapra másolva!
A Neymarral felálló Paris Saint-Germain 2-1-re kikapott kedden a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Borussia Dortmund otthonában. Neymar ugyan gólt szerzett, de szerinte nem volt megfelelő formában, mert kevés meccsen játszott az elmúlt hetekben.

A 28 éves játékos nem szerepelt csapata legutóbbi három bajnokiján, és előzetesen a Dortmund elleni játéka is kérdéses volt. Neymar végül kezdett, gólt lőtt, de ez sem volt elég a sikerhez.

Neymar gólt szerzett, de hátrányból várhatja a PSG a Dortmund elleni visszavágót Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo/Sebastian El-Saqqa

„Nem az én döntésem volt, hogy nem játszottam a legutóbbi meccseken. Játszani akartam, jól éreztem magam. A klub félt attól, hogy pályára lépjek, ezt pedig én szenvedtem el" – mondta a lefújás után a brazil, ami azért is érdekes, mert a csapat edzője, Thomas Tuchel is arra panaszkodott, hogy Neymar nincs ritmusban, ami ezek szerint nem csak a játékoson múlt.

Neymar nem először bajlódott sérüléssel ebben az idényben, októberben is ki kellett hagynia hat meccset. Neymart azért is pihentethette Tuchel, hogy a BL-re teljesen felépüljön, és elkerüljenek egy újabb kínos kiesést a nyolcaddöntőben. Egy évvel ezelőtt hatalmas meglepetésre a Manchester United búcsúztatta a párizsi csapatot.