Akár a Premier League-ből is kizárhatják a Manchester Cityt

fbl Horizontal PLAN GENERAL PHOTO D'ILLUSTRATION LOGO FOOTBALL PELOUSE TERRAIN DE SPORT LIEU VIDE
A general view of the pitch before the English Premier League football match between Manchester City and Everton at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on October 15, 2016. (Photo by SCOTT HEPPELL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Pénteken az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) két idényre kizárta a Manchester City csapatát az európai kupasorozatokból, emellett 30 millió euróra büntette, amiért a klub hazudott és megsértette a pénzügyi fair play-szabályt. Ráadásul úgy néz ki, a Premier League-ből is kizárhatják a címvédőt.

A vizsgálat szerint a City 2012 és 2016 között hamis szponzori szerződésekkel támasztotta alá, hogy a kiadása nem volt több a bevételénél, és így nem szegte meg a fair play-szabályt. Az UEFA ítélete nem jogerős, a csapat a Sportdöntőbíróságnál (CAF) fog fellebbezni.

Különböző angol lapok szerint az angol szövetség is súlyos büntetést szabhat ki a Cityre. A Daily Star úgy tudja, a pontlevonás lenne a legenyhébb retorzió, viszont a Premier League-ből való kizárás sem elképzelhetetlen,

a PL-licensz egyik feltétele ugyanis a pénzügyi átláthatóság, melynek alátámasztó dokumentumainak meg kell egyezniük azokkal, amelyeket az adott klub az UEFA-nak is bemutat.

Ezekről pedig ugye kiderült, hogy hamisak, tehát a liga felé is fals információkat prezentált az együttes a vizsgált időszakban.