A Lazio és az Inter is négy gólt lőve jutott tovább az Olasz Kupában

SS Lazio v US Cremonese - Italian Cup Soccer Serie A Cremonese US Cremonese Lazio SS Lazio FOOTBALL Italian Cup
Ciro Immobile of SS Lazio celebrates scoring third goal during the Italian Cup match between Lazio and Cremonese at Stadio Olimpico, Rome, Italy on 14 January 2020. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Napoli kettő, míg az Inter és a Lazio egyaránt négy gólt lőve jutott tovább magabiztosan az olasz kupa nyolcaddöntőinek keddi mérkőzésein. 

A bajnokságban meglehetősen felemásan szereplő Napoli – a Bajnokok Ligájában a Barcelona elleni nyolcaddöntőre készülő csapat csak a 11. helyen áll a Serie A-ban – végig óriási mezőnyfölényben játszva, helyzetek sokaságát kidolgozva, majd elpuskázva is 2-0-ra verte a másodosztályú Perugiát. A campaniai csapat mindkét gólját Lorenzo Insigne szerezte büntetőből az első félidő közepén. A majd' 53 percig tartó első játékrész utolsó percében a Perugia is 11-eshez jutott, de Iemmello lövését kivédte Ospina.

Az élvonalban 19 forduló után a 3. helyen álló Lazio nagyon könnyedén győzte le a másodosztályban a kiesés elől menekülő Cremonesét. A római csapat mindkét félidőben két gólt lőtt.

Az élvonal listavezetője, az Internazionale sem tréfált az ugyancsak első osztályú Cagliari elleni. Antonio Conte erős csapatot küldött pályára, amelyben Alexis Sánchez is helyet kapott. A gólokat azonban Romelu Lukaku lőtte, legalábbis az elsőt (rögtön az első percben) és a harmadikat, míg a kettő között Borja Valero, végül pedig Andrea Ranocchia is betalált. A szárdok szépítő gólja már nem osztott, nem szorzott.

Ilyen kezdés után már könnyű volt a folytatás:

Eredmények, Olasz Kupa, nyolcaddöntő:
Napoli–Perugia 2-0 (2-0)
gól: Insigne 26., 38. (mindkettőt 11-esből)
Lazio–Cremonese 4-0 (2-0)
gól: Patric 10, Parolo 26., Immobile 58. (11-esből), Bastos 89.
Internazionale–Cagliari 3-1 (2-0)
gól: Lukaku 1., 49., Borja Valero 22., A. Ranocchia 80. ill. Oliva 72.