Vágólapra másolva!
A magyar U17-es labdarúgó válogatott 4-1-re legyőzte Horvátországot a Csáktornyán rendezett mérkőzésen. Ez volt a csapat utolsó előtti felkészülési találkozója az október 26-án kezdődő brazíliai korosztályos világbajnokság előtt.

Preisinger Sándor szövetségi edző a keret azon tagjait jelölte a kezdőcsapatba a házigazda horvátok ellen, akik oroszlánrészt vállaltak a tavaszi, Európa-bajnoki ötödik hely megszerzésében. A kulcsemberek közül azonban Buna Gábor, Zuigeber Ákos és Kata Mihály sem tarthatott az együttessel, visszatért ugyanakkor egy év kihagyás után a keretbe Baráth Péter és Mester Csaba, számol be a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hivatalos honlapja.

Biztató formában indulhat Brazíliába az U17-es fociválogatott Forrás: MLSZ

A mieink már a 6. percben megszerezték a vezetést Németh András góljával, amit újabb hat perc elteltével Horváth Milán duplázott meg, sőt egy perccel később már 3-0 volt a javunkra, miután Major Sámuel is eredményes volt. A harmadik gól után a horvátok összeszedték ugyan magukat, de továbbra is a magyar csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek.

A 60. percben a horvátok büntetőből szépítettek, de a 72. percben Komáromi György egy szép akció végén visszaállította a háromgólos különbséget.

"Taktikusan és éretten futballozva végig kontrolláltuk a meccset, örülök, hogy a legutóbbi összetartás óta eltelt rövid idő alatt ekkorát változtunk a helyes irányba. Mindenki koncentráltan játszott, mentálisan rendben volt, bízom benne, hogy ezzel visszatértünk arra az útra, amin az Eb-ig haladt a csapat. Külön örülök, hogy a visszatérő játékosok is pozitív képet mutattak, csütörtökön a keret minden tagja megkapja a lehetőséget, hogy bizonyítsa, helye van a vb-keretben" – értékelt a mérkőzés után Preisinger Sándor.

Horvátország-Magyarország 1-4 (0-3)
Magyarország: Hegyi Krisztián - Orosz Donát (Hosszú Zétény, 46.), Balogh Botond, Horváth Milán, László Dávid - Ominger Gergő (Tóth Borisz, 62.), Posztobányi Patrik - Komáromi György (Hajdú Roland, 78.), Kosznovszky Márk (Baráth Péter, 62.), Major Sámuel - Németh András (Mester Csaba, 62.)
a magyar csapat gólszerzői: Németh A. 6., Horváth M. 12., Major 13., Komáromi 72.