Visszatért a klubhoz az FC Barcelona legendája

112723504 Horizontal
Barcelona's Spanish goalkeeper Victor Valdes (C) and Barcelona's Spanish midfielder Xavi Hernandez celebrate at the end of the UEFA Champions League final football match FC Barcelona vs. Manchester United, on May 28, 2011 at Wembley stadium in London.Barcelona won 3 to 1. AFP PHOTO / LLUIS GENE (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona a hivatalos honlapján tudatta, hogy edzőként tér vissza a klub legendás a kapusa, a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Victor Valdes.

Valdes 2017 nyarán jelentette be a visszavonulását. Egy évvel később kezdte meg edzői pályafutását, első szezonjában rögtön bajnoki címet nyert a madridi Moratalaz ifi csapatával.

Most pedig átveszi a Barca ifjúsági A csapatát, amely a Juvenil A névre hallgat. Valdés megbízatása 2020 júniusáig szól, a szerződésébe azonban belefoglaltak egy opciót, amely további egy évvel meghosszabbítható.

Victor Valdes edzőként tért vissza Barcelonába Forrás: FC Barcelona/Twitter

A Juvenil A július 29-én kezdi meg a felkészülést az új szezonra, augusztus 27-én pedig az Ajax ellen felavatja a barcelonai Johan Cruyff Stadiont.

Victor Valdes 2002 és 2014 között 536 meccsen védte az FC Barcelona kapuját.

A katalán csapattal mindent trófeát megnyert, amit klubszinten lehetséges. Három BL-győzelem mellett hatszor volt spanyol bajnok, kétszer Király-kupa-győztes, hatszor spanyol Szuperkupa-győztes, kétszer európai Szuperkupa-győztes és kétszer klubvilágbajnok.

A spanyol válogatottal 2010-ben világbajnokságot, 2012-ben pedig Európa-bajnokságot nyert.