Fordulni látszik a kocka Neymar nemierőszak-ügyében

Neymar Depoe at DDM in Sao Paulo 315
Sao Paulo - 06/13/2019 - Neymar Depoe at DDM in Sao Paulo - Neymar striker from Paris Saint Germain leaves the 6th women's police station in the neighborhood of Santo Amaro, in Sao Paulo, where he testified for the accusation of rape by the Najila Trindade model. Photo: Suamy Beydoun / AGIF
Vágólapra másolva!
Neymar tagadja a megerőszakolási vádakat, és a nyomozók minden kérdésére teljes körűen válaszolt - jelentette be Flavia Cristian Merlini államügyész a brazil futballsztár háromórás meghallgatása után.

"Az igazság előbb vagy utóbb, de kiderül. Az egyetlen vágyam, hogy amilyen gyorsan lehet, túllegyünk ezen az ügyön" – nyilatkozott Neymar a Globo televíziónak.

Neymar távozik egy Sao Pauló-i bíróságról meghallgatása után 2019. június 13-án Forrás: AGIF/Suamy Beydoun/AGIF/Suamy Beydoun

Ezzel egy időben a Marca című spanyol sportlap angol nyelvű kiadása arról ír, hogy a rendőrség rágalmazás miatt panasszal él a futballistát a nemi erőszak elkövetésével vádoló Najile Trindade ellen, aki a brazil állami tévé Conexao Reporter című műsorában korrupcióval vádolta meg az ügyben nyomozó rendőrséget.

"A rendőrséget megvették, vagy nem? Vagy talán én őrültem meg?" – tette fel a kérdést Najile Trindade a televíziónak.

"A rendőrség és az ügybe bevont szakértők tisztességét tiporták sárba" – érkezett a hatóság válasza, egyúttal hangsúlyozták, hogy teljes mértékben kiállnak a szexuális bűncselekmények áldozatai mellett, és a leghatározottabban visszautasítják a vádakat.

A Paris SG játékosát egy nő azzal vádolta meg, hogy májusban Párizsban leitatta és megerőszakolta. Neymar ártatlansága bizonyítására nyilvánosságra hozta azokat az üzeneteket, amelyeket Instagramon váltott vele, ezzel viszont megsértette a nő privátszféráját. Ebben az ügyben a brazil rendőrség már korábban kihallgatta.

Neymar jelenleg sérült, így nem vehet részt a brazil válogatottal a pénteken kezdődő Copa Américán.