Társoldalunk:

Fordulni látszik a kocka Neymar nemierőszak-ügyében

2019.06.14. 09:25

Neymar tagadja a megerőszakolási vádakat, és a nyomozók minden kérdésére teljes körűen válaszolt - jelentette be Flavia Cristian Merlini államügyész a brazil futballsztár háromórás meghallgatása után.

"Az igazság előbb vagy utóbb, de kiderül. Az egyetlen vágyam, hogy amilyen gyorsan lehet, túllegyünk ezen az ügyön" – nyilatkozott Neymar a Globo televíziónak.  

Neymar távozik egy Sao Pauló-i bíróságról meghallgatása után 2019. június 13-ánForrás: AGIF/Suamy Beydoun/AGIF/Suamy Beydoun

Ezzel egy időben a Marca című spanyol sportlap angol nyelvű kiadása arról ír, hogy a rendőrség rágalmazás miatt panasszal él a futballistát a nemi erőszak elkövetésével vádoló Najile Trindade ellen, aki a brazil állami tévé Conexao Reporter című műsorában korrupcióval vádolta meg az ügyben nyomozó rendőrséget.

"A rendőrséget megvették, vagy nem? Vagy talán én őrültem meg?" – tette fel a kérdést Najile Trindade a televíziónak.

"A rendőrség és az ügybe bevont szakértők tisztességét tiporták sárba" – érkezett a hatóság válasza, egyúttal hangsúlyozták, hogy teljes mértékben kiállnak a szexuális bűncselekmények áldozatai mellett, és a leghatározottabban visszautasítják a vádakat.

A Paris SG játékosát egy nő azzal vádolta meg, hogy májusban Párizsban leitatta és megerőszakolta. Neymar ártatlansága bizonyítására nyilvánosságra hozta azokat az üzeneteket, amelyeket Instagramon váltott vele, ezzel viszont megsértette a nő privátszféráját. Ebben az ügyben a brazil rendőrség már korábban kihallgatta.

Neymar jelenleg sérült, így nem vehet részt a brazil válogatottal a pénteken kezdődő Copa Américán.