Vágólapra másolva!
A következő idénytől már nem Dárdai Pál irányítja a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha BSC együttesét. Erről a klub és a magyar szakember közösen döntött.

A berlini klub keddi bejelentéséből kiderült, hogy a jelenlegi idényt Dárdai Pállal a kispadján fejezi be a csapat, de a 2019–2020-as kiírást már másik vezetőedzővel kezdi meg a Hertha.

A klub a közleményében leírja, hogy a Hertha BSC és Dárdai Pál közösen megegyezett arról, hogy nyártól más edzőnek adja át a helyét a magyar szakember. A jelenlegi helyzet megvizsgálása után a felek arra jutottak, hogy

a Hertha BSC számára az edzőváltás a helyes döntés.

Dárdai Pál nyártól már nem a Hertha edzője Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Matthias Balk

A Hertha az utóbbi hetekben nem teljesített jól, a vasárnapi Hoffenheim elleni vereség (2-0) sorozatban már az ötödik nyeretlen meccse volt berlini csapatnak, amely után a Bild arról írt, hogy a következő idénytől már nem Dárdai irányítja a klubot. Sőt, egyes német lapok szerint, ha kikap a Hertha a Hannover ellen, akkor azonnal meneszthetik a magyar trénert. A kérdés eldőlt, Dárdai távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de csak a szezon végén. Érdekesség, hogy a 43 éves edző szerződését néhány hónappal ezelőtt, januárban hosszabbította meg 2020 nyaráig a Hertha.

„Nagyon intenzív és eseménydús évek vannak mögöttem a Hertha vezetőedzőjeként. Hálás vagyok a lehetőségért a klubnak, és

mert a Hertha örökké az otthonom marad” – idézi Dárdait a klub.

Dárdai Pál nyártól új kihívások elé nézhet Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo/Sebastian El-Saqqa

A klub közleménye szerint az általános szerződése érvényben marad a Herthánál, és 2020-ban újra utánpótlásedzőként folytatja.

Ez azonban közel sem biztos, mivel a Bundesligában eltöltött négy és fél év alatt sok csapat érdeklődését felkeltette.

„Dárdai Pál nemcsak meghatározó játékos volt, hanem az elmúlt négy és fél évben edzőként is nagyszerűen szolgálta a Hertha BSC-t. Az elmúlt időben nagyon jól működött együtt a vezetőséggel. Ennek ellenére arra a következtetésre jutottunk, hogy

nyáron új lendület kell a Herthának, ez a megfelelő lépés. Pál a klubunk pozitív fejlődésének fontos része, és továbbra is fontos tényező lesz a Hertha családban”

– mondta Michael Preetz, a Hertha vezérigazgatója

Dárdai 2015-ben vette át a Hertha BSC irányítását, 167 tétmérkőzésen 63 győzelem mellett 40 döntetlen és 64 vereség a mérlege. Dárdai a freiburgi Christian Streich mögött jelenleg a második, aki a legrégebb óta van egy csapat élén.