Társoldalunk:

A Tottenham gálázva vette el a Chelsea veretlenségét

2018.11.24. 20:23

Londoni rangadóval tért vissza a válogatott szünet után a Premier League, a negyedik Tottenham a harmadik Chelsea-t fogadta. Mauricio Pochettino együttese főként nagyszerű kezdésének köszönhetően 3–1-re nyert, a két gárda így helyet cserélt a táblázaton.

A találkozó előtt Maurizio Sarri arról beszélt, hogy elégedetlen csapata meccsek elején mutatott teljesítményével, ezen szeretne javítani. Ehhez képest a Chelsea nem hogy az öltözőben, de a csapatbuszon maradt: a nyolcadik percben Alli, a 16. minutumban Kane volt eredményes, így alig negyedóra elteltével két góllal vezetett a Spurs.

A Tottenham villámrajtja gyorsan eldöntötte a Chelsea elleni rangadótForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A gyorsan összeszedett tetemes hátrány megfogta a vendégeket, akik érezhetően nem tudtak mit kezdeni a Tottenham agresszív, letámadáson alapuló taktikájával. Újabb gól nem született, de ez inkább a hazai támadókon, és Kepa Arrizabalagán múlt. Na meg Martin Atkinsonon, aki egyszer sem fújt a sípjába, pedig Eden Hazard-t kétszer is gyanús körülmények között tüntették el a tizenhatoson belül.

Szünet után némileg bátrabb felfogásban futottak ki a Chelsea játékosai a Wembley gyepére, ám hiába volt több lehetőségük is a szépítésre, növelte előnyét a Tottenham: a komplett vendég védelemből bohócot csináló Son lőtt csodagólt egy villámgyors kontra végén, gyakorlatilag eldöntve a lényegi kérdéseket.

A folytatásban csak a különbség volt a kérdéses, játékban szinte osztálykülönség volt a két csapat között. A becsületgólt viszont a csereként beálló Giroud révén legalább megszerezték a vendégek, más örömük nem igazán akadt a mérkőzésen.

Maurizio Sarrinak nem maradt más hátra a meccs végén, minthogy gratuláljon Mauricio PochettinónakForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Győzelmének köszönhetően a Tottenham megelőzte a Chelsea-t, és feljött a harmadik helyre, a vendégek viszont első idei vereségükkel rögtön lecsúsztak a dobogóról.