Vágólapra másolva!
A görög válogatott nagy meglepetésre vasárnap kikapott a sereghajtó, eddig nyeretlen észt csapattól a Nemzetek Ligája C osztályának magyar érdekeltségű csoportjában, így a magyarok - a finnek legyőzésével - második helyen zártak a négyesben.

Az észtek az első félidő végén öngóllal szereztek vezetést Athénban, minimális előnyüket pedig a lefújásig megőrizték.

Marco Rossi csapatának a második hely megszerzésével maradt esélye, hogy a Nemzetek Ligájából - sikertelen Eb-selejtező esetén - érdekelt legyen az Európa-bajnoki részvételért folyó küzdelemben, de ehhez az kell, hogy az osztály négy csoportgyőztese közül valamelyik válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatból kiharcolja a részvételt. Hogy hány ilyen válogatottra lenne szükségük a magyaroknak, az csak a másik három C osztályos csoport végeredményekor derül ki.

A belgák Thorgan Hazard duplájával a 17. percben már 2-0-ra vezettek, de a svájciak még a szünet előtt fordítottak: Ricardo Rodriguez büntetőjét követően Haris Seferovic duplázott. Nico Elvedi fejese után a 62. percben már Svájc állt továbbjutó helyen - a vasárnapi vendéglátó Belgiumban 2-1-re kapott ki -, Seferovic a hajrában pedig bebiztosította a hazai győzelmet.

Anglia után Svájc másodikként harcolta ki a részvételt a portugáliai négyes döntőben.

Nemzetek Ligája, C osztály, 2. csoport, 6. (utolsó) forduló:
Görögország-Észtország 0-1 (0-1)
--------------------------------
A csoport állása:
1. Finnország 6 4 - 2 5-3 12 pont - feljutott a B osztályba
2. Magyarország 6 3 1 2 9-6 10
3. Görögország 6 3 - 3 4-5 9
4. Észtország 6 1 1 4 4-8 4 - kiesett a D osztályba