Vágólapra másolva!
Amikor Cristiano Ronaldo nyáron a Juventushoz igazolt, a világ elköszönhetett a kilenc évig tartó Messi-CR rivalizációtól, már ami a spanyol bajnokságot illeti. Kettejük párharca még az El Clásicók körülötti felhajtásra is rátett egy-két lapáttal, a meccseket gyakorlatilag az egész világ nézte. Kis túlzással talán már nem is emlékszünk arra, milyenek voltak ezek a csaták a két klasszis nélkül. Pedig léteztek. Legutóbb szűk 11 évvel ezelőtt játszottak olyan Clásicót, amelyen se Messi, se Ronaldo nem lépett pályára. 2018. október 28-án jön a következő.

A mérkőzést 2007. december 23-án játszották Barcelonában, a katalán együttesből combsérülés miatt hiányzott Lionel Messi, Cristiano Ronaldo pedig ekkor még a Manchester United játékosa volt.

Annak ellenére, hogy ez a meccs a legkevésbé sem róluk szólt, klasszisokból nem volt hiány, íme a két együttes összeállítása:

A cserék között is nagyobbnál nagyobb nevek sorakoztak, Bernd Schuster mellett ők ültek a Real padján:

Dudek, Marcelo, Guti, Robben, Miguel Torres, Gago és Saviola.

Ugyanez a névsor a Frank Rijkaard Barcájánál:

Jorquera, Thuram, Zambrotta, Dos Santos, Krkic, Gudjohnsen és Henry.

A mérkőzés egyetlen gólja a 35. percben született, Julio Baptista és Ruud van Nistelrooy az egész Barcelona-védelmet megbolondította, végül a brazil szépen kilőtte a hosszú felsőt. Ezzel 1-0-ra nyert a Real a Camp Nou-ban, tavasszal pedig 4-1-re a Bernabéuban, ráadásul a bajnoki címet is behúzta, 18 (!) ponttal megelőzve a mindössze harmadikként végző ősi riválist.

Lionel Messi szombati sérülésével eldőlt, hogy 11 év után ismét a két szupersztár nélkül játszanak El Clásicót. Érdemes lesz figyelni, ki tudja átvenni a reflektorfényt.