Vágólapra másolva!
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya behívta a keretbe a Bundesligában szereplő RB Leipzig csapatkapitányát, Willi Orbant. A 25 éves játékosnak magyar az édesapja, lengyel az édesanyja, de Kaiserslauternben született.

Willi Orban, aki kétszer szerepelt a német U21-es válogatottban, állítólag hónapokig vívódott azon, hogy a német, a magyar vagy anyai ágon a lengyel nemzeti csapatot válassza. A Nemzeti Sport júniusban megkereste az MLSZ-t, a válogatott sajtófőnöke pedig diplomatikusan nem kommentálta a témát.

Willi Orban az RB Leipzig csapatkapitánya Forrás: AFP/Peter Steffen

Hétfőn délelőtt azonban a Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos Twitter-csatornáján tudatta, hogy Willi Orban meghívót kapott a magyar válogatottba, és akár már a görögök elleni idegenbeli találkozón bemutatkozhat Marco Rossi együttesében.

Gulácsi Péter csapattársa az RB Leipzig csapatkapitánya, a legutóbbi szezonban 37 mérkőzésen lépett pályára. Az idei szezonban kilenc meccsen kapott lehetőséget, és a VfB Stuttgart ellen gólt is szerzett a Bundesliga 5. fordulójában.

Piaci értékét a Transfermarkt 15 millió euróra becsüli.