Vágólapra másolva!
Carlo Ancelotti 2016 óta a Bayern München vezetőedzője, akkor Pep Guardiolát váltotta a kispadon, de könnyen lehet, hogy a PSG elleni csúnya vereséggel ér véget a müncheni küldetése.

A Bayern Bajnokok Ligája-meccsen kapott ki 3-0-ra a Paris Saint-Germaintől, ezt pedig a klubvezetők érthetően nem nézik jó szemmel. A német Bild információi szerint még csütörtök délután válságértekezletet tartanak, amin eldőlhet Ancelotti sorsa.

Carlo Ancelotti a PSG elleni meccsen (mellette Hasan Salihamidzic) Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Peter Kneffel

Ancelotti már a meccs után elmondta, tudja nagyon jól, hogy kritizálni fogják az összeállítás miatt, de vállalja a következményeket. Az olasz mester olyan játékosokat hagyott a kispadon, mint Ribéry, Robben, Rafinha vagy éppen Mats Hummels, miközben a kezdőben kapott helyet a rutinosnak éppenséggel nem nevezhető Sule vagy Tolisso.

A bajorok elnöke, Karl-Heinz Rummenigge és a sportigazgató, Hasan Salihamidzic sem kívánt értékelni a találkozó után, sietve távoztak a média munkatársai elől. Arjen Robbent is kérdezték a lefújás után, de arra a kérdésre, hogy kiállnak-e az olasze dző mellett, kitérő választ adott.

Amennyiben Ancelotti menesztése mellett döntenek, akkor a klub egykori játékosa, Willy Sagnol veheti át ideiglenesen a csapat vezetését. Sagnol jelenleg is tagja Ancelotti edzői stábjának, korábban volt a Bordeaux edzője.

Willy Sagnol ül a kispadon Ancelotti mellett Forrás: DPPI/Jean Marie Hervio

A hírek szerint a Bayern újra német edzőt szeretne a csapat élére. A jelöltek között lehet a Dortmund korábbi trénere, Thomas Tuchel, akiről korábban elismerően beszélt Rummenigge és Uli Hoeness is.