Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd 2-1-es idegenbeli vereség után hazai pályán 3-2-re kapott ki az izraeli bajnok, Hapoel Beer-Seva együttesétől a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulós párharcában. Davide Lanzafame mindkét meccsen gólt szerzett, de elmondása szerint egyelőre az ellenfél jobban készen áll a nemzetközi kupaszereplésre. Erik van der Meer szerint van, amiért dicséret illeti csapatát annak ellenére, hogy végül nem sikerült a szép búcsú.

Talán a szurkolói hiánya miatt, mindenesetre megilletődötten kezdett a Honvéd. A Hapoel szurkolói közül 200-an bent lehettek a stadionban, ők folyamatosan biztatták csapatukat, miközben a Honvéd-drukkerek a stadionon kívül énekeltek és görögtüzeztek, aminek füstje többször is a pálya fölé kúszott.
A Honvéd az első percekben beszorult, 16 perc alatt két gólt is kapott Gróf Dávid, aki az összesen három bekapott gól ellenére csapata legjobbja volt.

Izraeli örömfocit hozott az első 20 perc Forrás: MTI/Illyés Tibor

„Sajnálom, hogy a párharcban lőtt két gólom nem ér semmit. Gratulálok az ellenfélnek, a pályán is kiderült, ők jobban készen állnak a nemzetközi szereplésre, mint mi" – mondta a Honvéd olasz csatára, Davide Lanzafame.

Az olasz támadó kiemelte, a meccs borzalmas kezdését. Szerinte egész egyszerűen nincs magyarázat arra a rövidzárlatra, ami a csapaton mutatkozott az első 15-20 percben.

„Fiatal a csapatunk, de erre nincs magyarázat, ilyen nem fordulhat elő többet.

Nagyon sok mindenben jobb volt az ellenfél. A Honvéd a becsületéért küzdött, ebben nem vallottunk szégyent, nagy pofont nem kaptunk, talán ez az egyetlen pozitívum, amit ki lehet emelni ebből a párharcból.

Lanzafame idegenben is gólt tudott szerezni Forrás: MTI/EPA/Abir Sultan

A szurkolóink nagyon hiányoztak, ugyanakkor jólesett, hogy többször is behallatszódott a szurkolásuk, nélkülük egy játékossal kevesebben voltunk a pályán, de nem akarok mentegetőzni, gratulálok az ellenfélnek és a srácoknak is, amiért keményen küzdöttek a Hapoel ellen."

A csapat vezetőedzője, a holland Erik van der Meer elmondta, miért kellett játékost és taktikát is váltani már az első félidőben.

„Kaptunk két gólt, ami után mindenképp váltanunk kellett, 4-3-3-ra álltunk át, ami után a letámadás jobban ment vissza is tudtunk jönni a meccsbe, sikerült egyenlíteni. Kockáztatnunk kellett, a nagy rohanásból aztán a végén mi kaptunk még egy gólt. Megmutattuk magunkat Európában, de a jobb csapat jutott tovább."

A holland tréner elmondta, John Ogu, az ellenfél legjobb játékosa volt a kulcsszereplője a párharcnak. Nagy Gergő révén sikerült őt hatástalanítani az első meccsen, ezúttal más szerepkört várt a középpályástól, ezért Nagy helyett Pölöskei Zsoltot állította rá.

Pölöskei Zsoltot az első félidőben le kellett cserélni Forrás: MTI/Illyés Tibor

„Pölöskei fogta ezúttal Ogut, de nem sikerült jól ez a felállás, le is kellett cserélni az első félidőben a játékost" - mondta.

„Hittünk a továbbjutásban, sikerült két gólt szereznünk, de a hajrában nagy kockázatot vállaltunk, amiből nem mi jöttünk ki jól. Megtettünk mindent a pályán és taktikailag is, dicséret illeti a csapatot. A harmadik cserét nem is használtuk ki, a fiatalokat nem akartam kellemetlen helyzetbe hozni, mindenképp jár a dicséret, amiért vissza tudtunk jönni a meccsbe. A Hapoel akár a csoportkörig is eljuthat, ha egy csatárt még igazolnak, gratulálunk nekik" – zárta mondandóját Van der Meer.

Az ellenfél trénere elmondta, sikerült elérniük azt, amiért jöttek.

„Hamar le akartuk zárni a mérkőzést, úgyhogy nagy lendülettel kezdtünk. A mérkőzés úgy alakult, ahogy azt vártuk, az első húsz percben az előző szezonból megismert Beer-Shevát láthattuk a pályán." - mondta el Barak Bahar.

A Honvéd védője, Laczkó Zsolt szerint nagyon sok tanulsága volt a párharcnak. Látható volt, hogy egészen más a nemzetközi tempó, bőven van hová fejlődnie a csapatnak, taktikailag és mentálisan is, míg összeszokottságban jóval a Honvéd előtt jár az izraeli csapat.