Megsérült a magyar Eb-csapat gólvágója

Telki, 2017. március 26. A norvég Jesper Daland (k), Halldor Stenevik (b) és Mikael Ugland (j), valamint Csonka András (b2) és Szoboszlai Dominik (j2) az U17-es labdarúgók Európa-bajnoki elitköre 2. csoportjának zárófordulójában, a Norvégia - Magyarország mérkőzésen a telki Globall Sport Stadionban 2017. március 26-án. A magyar válogatott 1-0-ra győzött, így csoportelsőként kijutott a horvátországi Európa-bajnokságra. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A férfi U17-es magyar válogatott a csoportfavorit franciák ellen lép pályára szerdán 14 órától a Radnik-stadionban, Nagygoricán. A mérkőzésen biztosan nem léphet pályára Szoboszlai Dominik, aki a csapat edzésén bokasérülést szenvedett - tájékoztatott az MLSZ.

A magyar U17-es válogatott 11 év után jutott ki ismét a korosztályos Európa-bajnokságra, Szélesi Zoltán csapata az első csoportmérkőzésén a franciák ellen lép pályára szerdán 14 órakor (a mérkőzésről online közvetítést ad az Origo).

Franciaország korábban tíz U17-es Európa-bajnokságon vett részt, és 2004-ben, valamint 2015-ben meg is nyerte a tornát. Horvátországba csoportgyőztesként kvalifikálta magát az elitkörből Ausztria, Svédország és Ukrajna előtt, a selejtezőkön pedig Montenegró, Szlovénia és Észtország csapatán jutottak túl.

Az Eb-re vezető úton egyszer sem szenvedett vereséget a francia csapat,

melynek 16-4-es gólkülönbsége volt a teljes kvalifikáció során.

A norvégok elleni meccsen Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Lionel Rouxel, a franciák szakvezetője a kilencvenes években a Guingamp és a Strasbourg játékosaként a francia élvonalban is szerepelt, 2006 óta szövetségi edző hazája utánpótlás-válogatottjainál. "A játékosaim francia akadémiákon nevelkedtek, olyan kluboknál, mint a PSG, a Lyon vagy a Lens. Pontosan csak a harmadik csoportmeccsünk után tudom majd elmondani, milyen játékerőt képviselünk, de

Láttam a magyarokat nemrégiben, tudom, milyen játékerőt képviselnek, támadósoruk komoly veszélyt jelenthet – mondta az mlsz.hu-nak Lionel Rouxel, aki a mérkőzés előtti napokban az UEFA-nak nyilatkozva megfogalmazta az Eb-re vonatkozó konkrét célkitűzéseit is.

Szélesi Zoltán bravúrra készül a magyarokkal Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Fontos meccs vár ránk a magyarok ellen. Nem tudom, mi fog történni, de az biztos, hogy keményen készülünk, és mindenképp meg akarjuk nyerni a meccset,

– szögezte le a válogatott edzője.

A franciák elleni nyitómeccsen a magyar csapatban

nem léphet majd pályára az elitkörben három gólt szerző Szoboszlai Dominik,

aki a magyar csapat edzésén bokasérülést szenvedett. A szakmai stáb mindent megtesz, hogy a játékos lába rendbe jöjjön, és Szoboszlai később pályára léphessen a torna során - olvasható az MLSZ weboldalán.

A magyar válogatott csoportmérkőzései
Május 3., Radnik Stadion, Nagygorica
Magyarország–Franciaország, 14.00

Május 6., Lucko Stadion, Zágráb
Skócia–Magyarország, 16.00

Május 9., Lucko Stadion, Zágráb
Feröer-szigetek–Magyarország, 16.00

A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti.