Beteg hely az internet: Valbuena nem halt meg

563787587 Horizontal
Lyon's French midfielder Mathieu Valbuena warms up before during the French L1 football match Toulouse against Lyon on april 23, 2016 at the Municipal Stadium in Toulouse southern France. AFP PHOTO / REMY GABALDA / AFP PHOTO / REMY GABALDA
Vágólapra másolva!
Az Olympique Lyon megdöbbenve vette tudomásul, hogy internetszerte egyik játékosa, a válogatott középpályás Matheieu Valbuena halálhírét terjesztik. A klub kénytelen volt hivatalosan cáfolni az őrült a hírt.

Vasárnap éjszaka több bejegyzés is megjelent a Twitteren, melyek azt adták hírül, hogy Mathieu Valbuenát, az Olympique Lyon francia válogatott közéoppályását holtan találták. A hírt egyre többen átvették, köztük az ilyenkor előkerülő idiótákkal egyetemben.

Az álhír:

A francia élvonalban szereplő klub hétfőre aztán megunta az ízetlen tréfának azért egy kicsit erős hoaxot, és hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy Valbuena él:

Az Olympique Lyon megdöbbenve tapasztalta a szégyenletes és embertelen tettet" - írja Twitter-oldalán a francia klub.

Hogy az álhírt - az emberi ostobaságon kívül - mi szülhette, azt nem lehet tudni. Tény, hogy a középpályás az október 22-i Guingamp elleni találkozón csak 20 percet töltött a pályán, míg a hétvégi fordulóban a Toulouse elleni találkozóra a keretben sem kapott helyet, de ez aligha indokolja, hogy valakinek a halálhírét keltsék.

Akadt azért, aki megőrizte a józan eszét:

Az biztos, hogy jártak már jobb idők is az 52-szeres válogatott focistára. Nagyjából egy éve robbant ki az emlékezetes szexvideós botrány, melynek fő szála az volt, hogy válogatottbeli csapattársa, egyben - immár csak volt - barátja, Karim Benzema aktívan közreműködött abban, hogy egy csoport megzsarolhassa Valbuenát egy kiszivárgott intim videóval. A játékos lemaradt a nyári Európa-bajnokságról, az ügy pedig azóta is bírósági szakaszban van.

De voltak, akik átjutott az állatkert kerítésén: