Társoldalunk:

Beteg hely az internet: Valbuena nem halt meg

2016.11.01. 12:21

Az Olympique Lyon megdöbbenve vette tudomásul, hogy internetszerte egyik játékosa, a válogatott középpályás Matheieu Valbuena halálhírét terjesztik. A klub kénytelen volt hivatalosan cáfolni az őrült a hírt.

Vasárnap éjszaka több bejegyzés is megjelent a Twitteren, melyek azt adták hírül, hogy Mathieu Valbuenát, az Olympique Lyon francia válogatott közéoppályását holtan találták. A hírt egyre többen átvették, köztük az ilyenkor előkerülő idiótákkal egyetemben.

Az álhír:

A francia élvonalban szereplő klub hétfőre aztán megunta az ízetlen tréfának azért egy kicsit erős hoaxot, és hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy Valbuena él:

Mathieu Valbuena szerencsére életben van, szemben azzal, amit egyesek terjesztenek a Twitteren. Az Olympique Lyon megdöbbenve tapasztalta a szégyenletes és embertelen tettet" - írja Twitter-oldalán a francia klub.

Hogy az álhírt - az emberi ostobaságon kívül - mi szülhette, azt nem lehet tudni. Tény, hogy a középpályás az október 22-i Guingamp elleni találkozón csak 20 percet töltött a pályán, míg a hétvégi fordulóban a Toulouse elleni találkozóra a keretben sem kapott helyet, de ez aligha indokolja, hogy valakinek a halálhírét keltsék.

Akadt azért, aki megőrizte a józan eszét:

Az biztos, hogy jártak már jobb idők is az 52-szeres válogatott focistára. Nagyjából egy éve robbant ki az emlékezetes szexvideós botrány, melynek fő szála az volt, hogy válogatottbeli csapattársa, egyben - immár csak volt - barátja, Karim Benzema aktívan közreműködött abban, hogy egy csoport megzsarolhassa Valbuenát egy kiszivárgott intim videóval. A játékos lemaradt a nyári Európa-bajnokságról, az ügy pedig azóta is bírósági szakaszban van.

De voltak, akik átjutott az állatkert kerítésén: