Giggs MU-menedzser akart lenni, ezért távozott

Jose Mourinho, Manchester United, foci
Manchester United's new Portuguese manager Jose Mourinho poses with a scarf on the pitch during a photocall at Old Trafford stadium in Manchester, northern England, on July 5, 2016. Jose Mourinho officially started work as Manchester United manager at the club's Carrington training base yesterday. The 53-year-old was appointed as United boss in May after the sacking of Dutchman Louis van Gaal. OLI SCARFF / AFP
Vágólapra másolva!
A Manchester United hivatalosan is bemutatta új menedzserét, José Mourinhót. A portugál szakember azt mondta, ő igazi nyerő típus, és az a célja, hogy a klub ismét domináns szerepet játsszon. Szerinte nem az ő hibája, hogy a klublegenda Ryan Giggs távozott.

A korábban a Chelsea-t, a Real Madridot és az Intert is irányító, 53 éves portugál tréner úgy fogalmazott, nem szeretné, ha a játékosai megelégednének azzal, hogy javítanak az idén elért bajnoki ötödik helyükön.

"A United-dukkerek számára évekig megszokott volt, hogy a csapat sikeres. Az utóbbi három évet azonban el lehet felejteni. Nem akarom, hogy a futballisták azt gondolják, csak jobban kell teljesíteniük. Nyerni akarjunk, ez a célom. Mindent akarok. Meccseket nyerni, jól játszani, gólokat szerezni és nem kapni. Mindent akarok" - mondta székfoglalójában Mourinho, akinek szerződtetését május végén jelentették be.

José Mourinho Forrás: AFP/Oli Scarff

A szakembertől megkérdezték Ryan Giggs távozásáról is. „Ez nem az én felelősségem. Ryan szeretett volna a Manchester United menedzsere lenni, de én kaptam a feladatot. Ezek után úgy döntött, nem marad. Ha egy nap, amikor én még itt vagyok, vissza szeretne térni, nem fogok ellenkezni" – mondta.

Mourinho első hivatalos mérkőzése a Borussia Dortmund elleni, sanghaji barátságos találkozó lesz július 22-én. A Premier League-ben a Bournemouth ellen kezd augusztus 13-án.

Ryan Giggs Forrás: AFP/Paul Ellis

Mourinho - aki a menesztett Louis van Gaalt követi a kispadon - az elmúlt évtized egyik legsikeresebb szakembere, 2003 óta 22 trófeát nyert klubjaival, négy országban dolgozott, 2004-ben az FC Portóval, 2010-ben az Internazionaléval hódította el a Bajnokok Ligáját, ezekkel az együttesekkel, valamint a Chelsea-vel és a Real Madriddal is bajnoki címet és kupát nyert.