Vágólapra másolva!
A Manchester Unitednál nem kaphatna elég nagy feladatot, ezért elmegy a klubtól Ryan Giggs, a Ferguson-korszak egyik legendája. Majdnem három évtizedet volt az Old Traffordon.

Ryan Giggs szombaton bejelentette, hogy 29 év után távozik a Manchester Unitedtől – írja a Sky Sports. A walesi 1987-ben került a klubhoz, azóta játékosként, játékos-edzőként, majd másodedzőként működött.

Nehéz volt megállítani Forrás: AFP/Andrew Yates


A lépés várható volt, miután Giggs nemrég jelezte, hogy lassan szeretne önálló vezetőedzői feladatot kapni, az MU irányítását a következő szezontól átvevő José Mourinho mellett azonban másodedző sem lehetett volna, a portugál valamilyen más feladatot szánt volna neki a stábjában.

Giggs 14 évesen lett a Manchester United játékosa.

Négy év múlva, 1991-ben debütált a felnőttcsapatban (természetesen góllal), első idényében rögtön nagyszerűen futballozott, és később a Ferguson-korszak egyik jelképévé lett.

1999-ben ő szerezte az FA-kupa történetének egyik legszebb gólját:

Több mint 1000 tétmeccset játszott a klub mezében. 2014-ben, David Moyes kirúgása után rövid ideig megbízott játékos-edző volt, aztán Louis van Gaal mellett másodedzőként dolgozott két évig.

Mindent megnyert a klubbal

Nyert 13 bajnoki címet, 4 FA-kupát, 4 Ligakupát, 9 Angol Szuperkupát, 2 Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát, Világkupát és klub-vb-t. Érdekes, hogy eközben a walesi válogatottal sohasem jutott ki sehova, pedig ő is volt akkora focista, mint a mostani csapat legjobbja, Gareth Bale.

A klub minden jót kíván neki a további karrierjéhez. Hiányozni fog, és a Manchester United mindig szívesen látja őt" – áll a klub alalenöke, Ed Woodward által kiadott közleményben.