Vágólapra másolva!
A Manchester United korábbi kapusa, Mark Bosnich szerint egyetlen embert nem vett még figyelembe az Ausztrál Labdarúgó Szövetség, miután kirúgta Holger Osieck szövetségi kapitányt, mégpedig Alex Fergusont, akit meg kellene próbálni visszacsábítani.

A Brazíliától és Franciaországtól elszenvedett 6-0-s vereség után az Ausztrál Labdarúgó Szövetség menesztette Holger Osieck szövetségi kapitányt. A helyi sajtó nyolc hónappal a világbajnokság előtt a poszt legnagyobb esélyesének Guus Hiddinket, illetve a Melbourne Victory edzőjét, Ange Postecoglout tartja, de az egykori válogatott kapus, Mark Bosnich új javaslattal állt elő.

"Rengeteg nevet bedobtak már a köztudatba, csak egyetlen egyet nem hallottam még soha emlegetni, Alex Fergusonét" - nyilatkozta a Triple M rádiónak. "Tudom, miről beszélek, hiszen dolgoztam vele. Ő az a fajta edző, aki képes lenne kirángatni a válogatottat a kátyúból. Persze, ha a legjobbat akarod, akkor meg is kell fizetni."

Alex Ferguson Forrás: AFP/Adrian Dennis

A Manchester United korábbi legendás edzője 26 évet töltött a klub élén, és a nyáron vonult vissza. Szövetségi kapitányként eddig egyszer dolgozott, az 1985. szeptember 10-én elhunyt Jock Stein utódaként dirigálta a skót válogatottat az 1986-os világbajnokságon, ám nem jutottak tovább a csoportkörből.