Vágólapra másolva!
A szerdai Győr-Videoton Magyar Kupa-meccs után komoly dulakodás alakult ki a pályán, a fehérváriak rárontottak a bíróra, aki a 75. percben kiállította Juhász Rolandot. A Videoton edzője, José Gomes a játékvezető segítségére siető, a "játékosait lökdöső" biztonsági személyzetet bírálta, úgy véli, változtatni kell a jelenlegi rendszeren, hogy máskor ne történhessen ilyen a futballpályákon. Tarmo Kink 92. percben szerzett góljával a Győr végül 3-2-es összesítéssel jutott döntőbe.

Az első mérkőzésen 2-0-ra nyert a Győr, így a Videotonnak nagy győzelmet kellett volna aratnia idegenben, hogy bejusson a Magyar Kupa döntőjébe. José Gomes Videoton-edző szerint csapatának az volt a terve, hogy 3-0-ra diadalmaskodjon. "A második játékrészben még egy támadó érkezett a pályára, viszont elvesztettük Nikót (Nikolics Nemanja - a szerk.), így Juhász Roland lépett feljebb. Sikerült két gólt szereznünk, aztán következett a kiállítás" - idézte fel a mérkőzésen történteket a Vidi.hu-n a vendégek szakvezetője.

"A saját felvételeink alapján nem láttam olyan mozdulatot, amiért ki kellett volna állítani Juhászt, bár a tv felvételeit még nem láttam. Sokan gondolhatták, hogy innentől a hosszabbításra játszunk majd, nem így történt, több helyzetet is kidolgoztunk, aztán a Győr végül betalált, ami egy érdekes szituáció után esett: egy szabadrúgást többször is visszafújt a játékvezető, így nem tudtunk gyorsan támadást kezdeményezni. Ezalatt az idő alatt az ETO rendezte hátul sorait, és egy kontra után gólt lőtt" - folytatta a portugál tréner, majd rátért a lefújás után történtekre, amikor több Vidi-játékos is rárontott a játékvezetőjére, akit a biztonságiak mentettek ki.


"Egy meccset követően természetes, hogy a játékosok idegesek, ez a futball része. Ilyenkor az is előfordulhat, hogy valaki számon kér valamit a játékvezetőn, de a mai találkozó után a verbális összecsapáson túl semmi nem történt. Ettől függetlenül megjelentek a biztonságiak, és elkezdték lökdösni a játékosainkat. Ha egy játékos olyat tesz a játékvezető ellen, ami tilos, akkor később a szövetség megbüntetheti. Azokat viszont, akik ma a játékosainkra rontottak, nem ismerjük, azt sem tudjuk, kik ők. Ez egy nagyon rossz üzenet a magyar futball szempontjából, így nem viselkedhet a biztonsági személyzet. A mai esetből is tanulva egy olyan rendszert kell kialakítani, ami ennek elejét veszi a jövőben" - fejezte be nyilatkozatát Gomes.

Schubert Tamás, a győriek biztonsági igazgatója szerint a magyar szövetség játékoskijáróban tartózkodó ellenőre kérte, hogy a biztonságiak avatkozzanak be. A rendőrség - amelynek az incidens során nem kellett beavatkoznia - tanulmányozni fogja a mérkőzés ideje alatt a stadionban készült videófelvételeket, ezt követően dönti el, hogy indít-e eljárást az ügyben.