Vágólapra másolva!
Amennyiben három mérkőzésre szóló eltiltása miatt Fabio Capello szövetségi kapitány nem számol vele a jövő évi Európa-bajnokságon, akkor Wayne Rooney a brit olimpiai válogatottat erősítheti a londoni játékokon. A Manchester United menedzsere, Alex Ferguson viszont azt elutasítja, hogy játékosát mindkét nyári eseményen szerepeltessék.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága három mérkőzésre eltiltotta a Montenegró elleni Eb-selejtezőn kiállított Wayne Rooney-t, azaz a Manchester United csatára nem szerepelhet a jövő évi Európa-bajnokság csoportmérkőzésein. Ezek után komoly dilemmával kell megküzdenie Fabio Capello szövetségi kapitánynak, hogy egyáltalán beválogassa-e keretébe a világklasszis támadót.

Rooney számára azonban lehet, mégsem telik munka nélkül a nyár, a csütörtökön kinevezett brit olimpiai válogatott edzője, Stuart Pierce ugyanis számítana a játékára.

Az olimpiai válogatottakban csak 23 évnél fiatalabbak szerepelhetnek, de minden csapatban lehet három túlkoros. A Guardian szerint Rooney mellett David Beckham és Ryan Giggs lehet a három kiválasztott, de felmerült még Michael Owen és Joe Cole neve is.

Sir Alex Ferguson a Telepgraphnak azt elmondta, őrült ötletnek tartja a duplázást, azaz azt nem támogatja, hogy valaki mind az Eb-n, mind az olimpián részt vegyen.

"Irreális azt elvárni, hogy például Wayne Rooney duplázzon, a játékosnak kell a nyári pihenő időszak a regenerálódásra" - nyilatkozta a Manchester United menedzserre.

Stuart Pearcenek július 9-ig kell megneveznie keretét, amelyben a The Sun szerint a fiatal Jack Wilshere is bekerülhet. Az Arsenal fiatal középpályása ugyanis lehet, az Eb-re nem lesz még tökéletes erőállapotban, az olimpián viszont hasznára lehetne a válogatottnak.