Vágólapra másolva!
A Milan 2-2-es döntetlent játszott a Palermo ellen az olasz kupa elődöntőjének első meccsén, így a szicíliaiak várhatják kedvezőbb helyzetből a május 10-i visszavágót.

A Milanban pályára lépett a bajnokságban eliltása miatt pihenő Ibrahimovic, aki gyors góllal nyitott, a svéd torony Oddo beadása után lőtte a labdát Sirigu kapujába. A Palermo válasza sem sokat késett, a Milan által is kiszemelt Pastore Pinillával kényszerítőzött, majd a visszakapott labdát a rövid sarokba vágta.


Ibrahimovic még a szünet előtt duplázhatott volna, de Sirigu nagy reflexszel védeni tudott. A második félidőből nyolc perc telt el, amikor nagy góllal fordított a Palermo, Pastore indítása után Antonini beragadt, így Abel Hernandez nem volt lesen, és az uruguayi csatár éles szögből szétlőtte a hosszú felső sarkot.

A Milan a Seedorf helyére beállt Emamuelson révén az utolsó negyedóra kezdetén egyenlített, aztán őrült rohanás indult a győztes gólért, de Amelia és Sirigu is tartogatott még egy-egy bravúrt a végére, így maradt a 2-2, ami a Palermót hozta kedvezőbb helyzetbe a visszavágó előtt.

olasz kupa, elődöntő, első mérkőzés:
AC Milan - Palermo 2-2 (1-1)
gól:
Ibrahimovic (4.), Emanuelson (76.), illetve Pastore (14.), A. Hernandez (53.)