Vágólapra másolva!
A 4-1-es idegenbeli vereség ellenére a magyar válogatott Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató PSV Eindhoven játékosai még látnak esélyt a továbbjutás kiharcolására a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjének visszavágóján.

A kapus Andreas Isaksson például azt mondta, a portugál Benfica otthonában múlt csütörtökön elszenvedett kudarc miatt ugyan kifejezetten nehéz helyzetből vágnak neki a második mérkőzésnek, de van esélyük a sikerre, és küzdeni fognak azért, hogy az elődöntőben folytathassák a szereplést.

A megnyugtató előnnyel Eindhovenbe utazó Benfica ugyanakkor 17 év után juthat ismét a négy közé az európai kupaporondon, ehhez csupán a három vagy többgólos vereséget kell elkerülnie. (A mérkőzést a Story4 élőben közvetíti.)

A Portugáliában már biztos bajnok FC Porto a múlt héten, hazai pályán 5-1-re verte az orosz Szpartak Moszkvát, amelynek szinte csodára lenne szüksége ahhoz, hogy kiejtse a kiváló formában futballozó, az idei bajnoki szezonban huszonhat összecsapásból huszonnégyet, az EL-ben pedig tizenháromból tizenegyet győzelemmel zárt portugál alakulatot.

"Meg kell próbálnunk ledolgozni a hátrányt, de az első meccsen mutatott játékunk vélhetően kevés lesz ehhez" - mondta Aiden McGeady, a Szpartak ír válogatott szélsője.

A holland bajnoki címvédő Twente - a PSV-hez hasonlóan - nehéz feladat előtt áll, a spanyol Villarreal 5-1-es sikere után valószínűleg eldőlt a továbbjutás. Harmadik portugál együttesként a múlt csütörtökön, Kijevben 1-1-es döntetlent elért Braga kerülhet az elődöntőbe. A Dinamóban nem léphet pályára a csapat legnagyobb sztárja, Andrij Sevcsenko, akit az első találkozón kiállított a játékvezető.

"Lőnünk kell egy gólt és meglátjuk, hogy azután hogyan alakul a mérkőzés" - vázolta a siker receptjét Ihor Szurkisz, a Dinamo Kijev elnöke. "Bármi is történik, futballoznunk kell, nem szabad csak védekeznünk és betömörülnünk a saját tizenhatosunk környékére."

A EL negyeddöntőinek visszavágói közül a Porto moszkvai vendégjátéka - amelyet Kassai Viktor vezet majd - 19 órakor, a többi találkozó pedig 21 óra 5 perckor kezdődik. A

Európa Liga, negyeddöntő, a csütörtöki visszavágók programja:
Szpartak Moszkva (orosz) - Porto (portugál) 19 ó
az első meccsen:
1-5

PSV Eindhoven (holland) - Benfica (portugál) 21.05
első meccs:
1-4

Twente (holland) - Villarreal (spanyol) 21.05
első meccs:
1-5

Braga (portugál) - Dinamo Kijev (ukrán) 21.05
első meccs:
1-1