Vágólapra másolva!
Javult Törőcsik András állapota, tudta meg az [origo] a Honvédkórháztól, amely részletesebb tájékoztatást nem kívánt adni az agyvérzésen átesett egykori legendás futballistáról. Az Újpest legendás játékosát szerdán meglátogatta az MLSZ vezetősége, és Vizi E. Szilveszter elnökségi tag elmondása alapján Törőcsik jó hangulatban diskurált látogatóival.

Törőcsik állapotáról a múlt pénteki operációja óta nem lehetett tájékoztatást kapni, holott a kórházban az [origo] érdeklődésére azt mondták, a Honvédelmi Minisztérium naponta közleményt ad ki az újpesti legenda hogylétéről, a minisztériumban azonban nem tudtak erről.

Annyit azért sikerült kideríteni, hogy javult Törőcsik állapota, amit az is alátámaszt, hogy a válogatottban negyvenöt alkalommal szerepelt támadót szerdán meglátogatta az MLSZ vezetősége.

"Nagyon kellemesen elbeszélgettünk Törőcsik Andrással, akit a körülményekhez képest kimondottan jó egészségi állapotban találtunk - mondta az MLSZ honlapjának Vizi E. Szilveszter. - Rendkívül örült az érkezésünknek, Dunai Antallal felemlegettek több régi focis történetet, és végig nagyon jó hangulatban töltöttük az időt. Beszéltem a kezelőorvosával is, s a tőle hallottak, valamint a tapasztalatok alapján minden remény megvan arra, hogy Törőcsik András hamarosan teljesen felépüljön betegségéből."

Törőcsik András augusztus 26-án került kórházba, miután az állapota folyamatosan rosszabbodott egy otthonában elszenvedett baleset után. Törőcsik azután lett rosszul, hogy elesett és beverte fejét, az ütés következtében vérömleny keletkezett a fejében, előbb a Nyírő Gyula Kórházba szállították, majd átkerült a Honvédkórházba.

A kontrollvizsgálatokat követően augusztus 27-én a műtét mellett döntöttek a Honvédkórház orvosai. "A koponyaűri traumás eredetű vérzést eltávolítottuk. A beteg a műtétet jól tűrte, stabil, megnyugtató általános állapotban kórházunk intenzív terápiás osztályán ébred" - állt a műtét után a Dr. Bazsó Péter orvosigazgató által jegyzett közleményben.