Vágólapra másolva!
A szezon végén lejár Németh Krisztián egyéves kölcsönszerződése az AEK Athénnál, azonban a görög klub elnöke a héten Liverpoolba utazik, hogy tárgyaljon a magyar csatár szerződésének a meghosszabbításáról - írja a Goal.com című internetes lap. Németh menedzsere szerint a csatár iránt Olasz- és Spanyolországból is érdeklődnek.

Németh Krisztián 2009 nyarán egy évre került kölcsönbe az AEK Athénhoz, ahol 12 mérkőzésen három gólt rúgott. Sokat bajlódott sérüléssel, előbb szeptemberben az egyiptomi U20-as világbajnokságon, majd januárban sérült meg, és kellett emiatt hosszabb időt kihagynia. Viszont, amikor egészséges volt, rendszeresen számított rá Dusan Bajevic edző, általában a kezdőcsapat tagjaként.

A klub új elnöke, Sztavrosz Adamidisz még a héten Liverpoolba utazik, hogy tárgyaljon az angol klub vezetőségével Németh kölcsönszerződésének meghosszabbításáról, egyúttal szeretné szorosabbra fűzni a két klub kapcsolatát, további kölcsönjátékosok érkezésének reményében.

Németh Krisztián úgy nyilatkozott, ő szívesen maradna Athénban, de a döntés nem rajta múlik. "Az új elnök azt mondta, szeretné, ha maradnék az AEK-nél, ezért utazik Liverpoolba. Jól érzem magam Athénban, de a két klub tárgyalásain múlik, hogy maradhatok-e jövőre is" - idézte a támadót a Live4liverpool.com

A Goal.com-nak nyilatkozott a csatár játékosügynöke, Pataky Tibor is, s elmondta: Rafael Beníteznek, a Liverpool vezetőedzőjének mindenképpen el kell döntenie, mihez akar kezdeni a játékossal. "Nem titok, hogy az AEK elégedett Krisztiánnal, ami érthető is, hiszen ő egy fantasztikus tehetség, és kiváló befektetés" - mondta Pataky. "Ha a felek meg tudnak egyezni a kölcsönszerződés feltételeiről, nem elképzelhetetlen, hogy Krisztián még egy évig Athénban marad."

A menedzser szerint nem csak a görög klub szeretné a soraiban tudni a játékost. "Komoly érdeklődők vannak Olaszországból és Spanyolországból is, szóval itt az ideje, hogy a Liverpool döntsön úgy, hogy az mindenkinek a legjobb legyen." Hogy milyen olasz és spanyol klubokról, egyáltalán, első osztályúakról van-e szó, arra nem tért ki a nyilatkozat.

Forrás: MTI

A weboldal ír arra is, hogy a Liverpool igen szerény szezont teljesít, és a rengeteg sérülés miatt nyilvánvalóvá vált, hogy a klubnál hatalmas űr tátong csatárposzton Fernando Torres mögött, amit a Némethtel egyidős, szintén 21 éves David N'Gog egyedül nem tud betölteni. Habár úgy hírlik, hogy az angol klub a nyáron ingyen megszerezheti a Standard Liége 28 éves szerb támadóját, Milan Jovanovicot, a liverpooli tartalékban és a magyar korosztályos válogatottakban is remek gólátlagot produkáló Németh megtartásával jócskán megnőnének Benítez lehetőségei - írja a Goal.com.

Pataky elmondta, bár Németh nagyon szereti Athént és az AEK-et, de az igazi célja az, hogy a Liverpool első csapatában léphessen pályára. "Krisztián nagyon szeret Görögországban lenni, és nem csak azért, mert sokat süt a nap, sokkal inkább a foci miatt. Okos srác, aki megérti, hogy miért adta kölcsön az angol csapat. Athénban fejlődhet, tapasztaltabb játékos lehet belőle, szóval ez egy nagy lehetőség a számára. Azonban az AEK hiába nagy és komoly klub, azért a Liverpool az mégiscsak a Liverpool" - mondta a játékosügynök.