Vágólapra másolva!
A Plymouth magyar játékosa, Tímár Krisztián már az ötödik percben betalált a Crystal Palace otthonában rendezett, 1-1-re végződött angol másodosztályú bajnokin. Az első forduló legnagyobb győzelmét a Cardiff City aratta, a Gyepes Gábor nélkül felálló walesi csapat 4-0-ra kiütötte a Scunthorpe Unitedet.

Tímár és Gyepes egyaránt tagja volt Erwin Koeman Románia elleni bő válogatott keretének, ám míg a Plymouth hátvédje a létszámszűkítés áldozata lett, addig a Cardiff-védő akár pályára is léphet a Puskás Ferenc-stadionban rendezendő, jövő szerdai barátságos mérkőzésen.

A nyitófordulóban Buzsáky Ákos klubja, a Queens Park Rangers hazai pályán 1-1-et játszott a Blackpoollal, a magyar középpályás az 56. percben állt be 0-1-es vendégvezetésnél. Buzsáky több hónapos kihagyás után játszott ismét tétmeccset.

A Premiershipből kiesett csapatok rangadóján a West Bromwich Albion 1-1-re végzett a Newcastle csapatával. Kádár Tamás a vendéggárda kispadján ült.

Priskin Tamás vasárnap mutatkozhat be új klubjában, az Ipswich Townban, feltéve, ha Roy Keane menedzsere pályára küldi a Coventry City otthonában.

Angol Championship, 1. forduló:
Cardiff City - Scunthorpe United 4-0
Crystal Palace - Plymouth Argyle 1-1
Derby County - Peterborough United 2-1
Leicester City - Swansea City 2-1
Preston North End - Bristol City 2-2
Queens Park Rangers - Blackpool 1-1
Reading - Nottingham Forest 0-0
Sheffield Wednesday - Barnsley 2-2
Watford - Doncaster Rovers 1-1
West Bromwich Albion - Newcastle United 1-1

pénteken játszották:
Middlesbrough - Sheffield United 0-0

vasárnap rendezik:
Coventry City - Ipswich Town 14.45