Vágólapra másolva!
A Chelsea eddig visszafogott volt a nemzetközi játékospiacon, csupán egyetlen futballistát igazolt külföldről, a CSZKA Moszkva középpályását, Jurij Zsirkovot. A hírek szerint azonban Roman Abramovics ezzel még nem fejezte be csapatának megerősítését: miközben az elmúlt napokban mást sem lehetett olvasni, mint hogy a londoniak szeretnék megvenni az AC Milan középpályását, Andrea Pirlót, a klub egy másik sztárra is kivetette hálóját. A The Daily Mail értesülései szerint a Chelsea az Atlético Madrid argentin csatárát, Sergio Agüerót akarja szerződtetni.

A spanyol klub eddig meg tudta tartani két legjobb játékosát, Diego Forlánt, illetve Agüerót, noha mindkettőnek akadtak kérői. A madridiak korábban kijelentették, hogy az argentin támadóért legalább 50 millió fontot kérnek, és ezt eddig egyetlen senki sem adta meg.

Az angol lap szerint a Chelsea sem pontosan ennyit kínál, hanem csak 38 milliót, viszont portugál középpályást, Decót is hozzácsapta ajánlatához. A madridiaknak jól jönne egy ilyen típusú futballista, ráadásul a csapatban már két portugál játékos is szerepel Paulo Assuncao és Simao Sabrosa személyében, ami megkönnyítené Deco beilleszkedését.

Drogba szerződést hosszabbított

Didier Drogba szerdán további három évvel meghosszabbította szerződését a Chelsea-nél, így 2012-ig marad a londoniak labdarúgója. "Szeretem ezt a klubot és továbbra is az a célom, hogy trófeákat nyerjek vele" - nyilatkozta a 31 éves elefántcsontparti támadó. Legfőképpen a Bajnokok Ligáját szeretném megnyerni, bízom benne, hogy idén miénk lesz a kupa."

Drogba 2004-ben szerződött a Chelsea-hez, azóta két bajnoki címet (2005, 2006), két FA-kupát (2007, 2009), valamint két Ligakupát (2005, 2007) nyert, összesen 216-szor lépett pályára

Fülöpék válogatott csatárt igazoltak

A Premier League-ben szereplő Sunderland klubrekordot jelentő tízmillió fontért leigazolta Darren Bentet, a Tottenham Hotspur válogatott labdarúgóját. Az egyesület honlapjának szerdai beszámolója szerint a 25 éves támadó négyéves szerződést kötött a Fülöp Mártont is foglalkoztató klubbal. Bentet két éve 16,5 millió fontért vette meg a Tottenham a Charlton Athletictől. A londoniaknál 79 mérkőzésen lépett pályára, és 25-ször volt eredményes.

További átigazolási hírek

A Juventus fiatal védője, Lorenzo Ariaudo kölcsönbe a Livornóba kerülhet. A Valencia argentin középpályását, Ever Banegát a Fiorentina szemelte ki. Az argentin Vélez Sarsfield válogatott balhátvédjét, Emiliano Papát a Napoli szeretné leigazolni. A Fiorentina belga védője, Anthony vanden Borre a Real Zaragozába tart. A Bologna kölcsönvenné a brazil Atlético Paranaense hátvédjét, Rafael Santost. Az Atlético Madrid az Internazionale argentin védőjével, Nicolás Burdissóval erősítene.

www.global-soccer.eu