Vágólapra másolva!
Az új idényre az Egyesült Államokban készülő Barcelona helyi idő szerint szerdán este a Seattle Soundersszel játszott. A fölényes győzelemből Messi két góllal vette ki a részét.

Felkészülési mérkőzés:
Seattle Sounders - Barcelona 0-4 (0-2)
Seattle, 66 848 néző
gól: Messi (21., 41.), Suarez (75.), Rodriguez (89.)

Seattle-ben még sohasem voltak annyian labdarúgó-mérkőzésen, mint szerda este. A közönség csak egy egy félidőn át élvezhette a barcelonai sztárok játékát, Messit, Henryt, Puyolt vagy Xavit Joseph Guardiola vezetőedző lecserélte a szünetben.

Addig viszont Messi varázsolt, ezúttal a 16-oson kívülről talált be a 21. percben, majd egy kapufát és egy újabb gólt szerzett, ezúttal közelről. Mindháromszor ballal verte meg az amerikai védelmet.


A folytatásban cseresorral is két gólt szereztek a katalánok, Suarez és Rodriguez révén. A mérkőzés előtti, reggeli edzésen izomsérülést szenvedett Rafael Marquez, aki emiatt várhatóan 10-15 napot lesz kénytelen kihagyni. Az Egyesült Államokba a Barca még nem vitte magával az Intertől igazolt Zlatan Ibrahimovicot.

A Barcelona, amely szombaton 2-1-re verte a Los Angeles Galaxyt, vasárnap San Franciscóban, a mexikói Guadalajara elleni fellépéssel fejezi be körútját.