Vágólapra másolva!
A spanyol futballbajnok FC Barcelona elnöke, Joan Laporta jelentősen javítani szeretné a csapat argentin világsztárjának, Lionel Messinek a szerződését.

A presidente a csapat egyesült államokbeli túrája közben nyilatkozott, hozzáfűzve, hogy reményei szerint már a közeljövőben sikerül a korábbiaknál sokkal jobb feltételeket kínáló új kontraktust aláírni Messivel, akit mindenképpen szeretnének megtartani.

Az elnök mindenek előtt az ördöngös támadó fizetését akarja megemelni, jóllehet eddig is a válogatott játékos kereste a legtöbbet a katalánok bajnokegyüttesénél, de szó van a jelenleg 2014-ig szóló megállapodás lejártának kiterjesztéséről, továbbá a csatár kivásárlási árának megnöveléséről is. Ami ez utóbbit illeti: Messiért momentán 150 millió eurót kéne adnia annak, aki vinni szeretné.

Laporta azonban bármi áron meg akarja tartani őt, ráadásul Messi is ragaszkodik a Barcához. Az elnök keddi nyilatkozatában így fogalmazott a klub internetes honlapján: "Örülünk, hogy köztünk van, büszkék vagyunk rá, ő egy zseniális játékos, aki jelenleg a világ legjobb futballistája."