Vágólapra másolva!
A Sahtar Donyeck 1-1-es döntetlent ért el a szintén ukrán Dinamo Kijev vendégeként a labdarúgó UEFA-kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A másik ágon két német csapat küzd a fináléért, amelyhez a Hamburg került közelebb, miután 1-0-ra győzött a Werder Bremen otthonában.

UEFA-kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Dinamo Kijev (ukrán) - Sahtar Donyeck (ukrán) 1-1 (1-0)
Valerij Lobanovszkij-stadion, 17 ezer néző
v.: Konrad Plautz (osztrák)
Dinamo Kijev: Bogus - Betao, Sablic, El Kaddouri, Yussuf, Vukojevic, Correa (Cernat, 82.), Ninkovic, Alijev, Bangoura (Ismael, 46.), Milevszkij.
Sahtar Donyeck: Pjatov - Kucser, Csigrinszkij, Dinca Rat, Hubschman, Srna, Duljaj, Junior Ilsinho (Da Silva Willian, 56.), Fernandinho, Jadson (Lewandowski, 76.), Luiz Adriano (Gladkij, 46.).
gól:
Krigrinszkij (22., öngól), illetve Fernandinho (68.)

A 22. percben Alekszandr Alijev szabadrúgása után Dmitro Krigrinszkij öngóljával szerzett vezetést a hazai csapat. A Dinamo 12 ponttal vezeti bajnokságot a Sahtar előtt, így a papírforma hazai sikert sejtetett, ám a kevés támadást kidolgozó vendégek a 68. percben mégis egyenlíteni tudtak: egy villámgyors brazil támadás során Jadson szöktetését Willian szerezte meg, s középre adását Fernandinho helyezte a kapuba. A vendégiksz remek eredmény a Sahtar számára a donyecki visszavágó előtt.

A meccs góljai:


UEFA-kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Werder Bremen (német) - Hamburger SV (német) 0-1 (0-1)
Weserstadion, 37 500 néző
v.: Philip Sharp (angol)
Werder Bremen: Wiese - Mertesacker, Naldo, Ozil, Fritz (Podl, 85.), Boenisch, Ciolisz, Frings, Diego, Pizarro, Almeida (Rosenberg, 61.).
Hamburg: Rost - Demel, Gravgaard, Mathijsen, Alex Silva (Boateng, 75.), Aogo (Benjamin, 79.), Jarolim, Pitroipa, Trochowski, Guerrero, Olic (Torun, 90.).
gól: Trochowski (28.)

A második elődöntőn a vendéglátó brémaiak többet birtokolták a labdát riválisuknál (53 százalék) és többször is lőttek kapura (18:12), mégis a Hamburg diadalmaskodott: a 28. percben egy jobb oldali beadást az 169 centi magas Piotr Trochowski hat méterről fejelt a kapuba. A Bundesliga-ötödik HSV így fél lábbal már a május 20-án, Isztambulban rendezendő fináléban érezheti magát. A német bajnokságban tizedik helyezett Werdernek idegenben mindenképp gólt kell szereznie Hamburgban, ha döntőbe szeretne jutni.

Trochowski győztes gólja:


A visszavágókat egy hét múlva rendezik.